Predstavljanje Twinning Light projekta: Jačanje kapaciteta za provedbu Strategije procjene učinaka propisa

10.06.2015.

Danas je u Vladi RH predstavljen Twinning Light projekt pod nazivom "Jačanje kapaciteta za provedbu Strategije procjene učinaka propisa za razdoblje od 2013. do 2015. godine". U idućih šest mjeseci projekt će zajednički provesti predstavnici državne administracije Velike Britanije i Republike Hrvatske.

Cilj ovog projekta s proračunom od 225.000,00 EUR je povećati kvalitetu zakonodavstva koristeći procjenu učinaka propisa i na taj način doprinijeti radu državne uprave u izradi jasnih i nedvosmislenih propisa. Svrha projekta je ojačati kapacitete Ureda za zakonodavstvo i središnjih tijela državne uprave u provedbi sustava procjene učinaka propisa u zakonodavnom postupku s posebnim naglaskom na jačanje kapaciteta za analizu gospodarskih, socijalnih i okolišnih učinaka prilikom izrade propisa.

Gđa. Nicole April Davison, prva tajnica, Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, gđa. Zdenka Pogarčić, ravnateljica Ureda za zakonodavstvo i voditeljica projekta te gđa. Julie O'Connell, voditeljica projekta i ključni ekspert, predstavile su ciljeve projekta i projektne aktivnosti. Gospođa Pogarčić posebno je naglasila da je cilj procijene učinaka da zakoni budu bolji za sve građane i za poslovnu zajednicu. Ovaj projekt prvenstveno će jačati kapacitete administracije da rade kvalitetne procjene učinaka propisa posebice u odnosu na gospodartsvo, socijalna prava i zaštitu okoliša.
vrh stranice