Najave događanja

Radionica ESG – Fuel4Future , Rijeka

27.03.2024.

Poštovani članovi,

s obzirom na klimatsku krizu i sve snažnija očekivanja javnosti da poslovna zajednica preuzme veću odgovornost za održivost, poduzeća moraju preispitati način integriranja načela ESG upravljanja kako bi održala konkurentnost u globalnom lancu opskrbe i iskoristila nove tržišne prilike. Upravo iz ovog razloga HUP - Hrvatska udruga poslodavaca pokrenula je projekt „ESG Forum - Fuel for Future“* s ciljem prenošenja osnova ESG standarda i predstavljanja najboljih praksi u primjeni.

Zakon o radu - HUP webinar za sektor turizma, 17. veljače u 12 h

09.02.2023.

Pozivamo vas na webinar na temu „Izmjene i dopune Zakona o radu za poduzetnike iz djelatnosti ugostiteljstva i turizma“ koji će se održati putem Teams platforme u petak, 17. veljače 2023. s početkom u 12,00 sati. (predviđeno trajanje je do cca 13,30 h).

Webinar će voditi Josipa Klišanin, MROSP - načelnica Sektora za rad u Upravi za rad i zaštitu na radu i Nenad Seifert, direktor HUP-a Rijeka.

 

Hrvatska udruga poslodavaca uključena u obilježavanje Europskog tjedna za sigurnost i zdravlje na radu

20.10.2020.

Europski tjedan za sigurnost i zdravlje na radu koji se održava od 19.-23. listopada 2020. vrhunac je svake kampanje za zdrava mjesta rada. U tom razdoblju održavaju se stotine događaja za podizanje svijesti diljem EU-a i šire, te se potiče njihova medijska pokrivenost, a ujedno to je savršena prilika za uključivanje u kampanju. Kampanje za zdrava mjesta rada ključan su dio napora za povećanje osviještenosti o sigurnosti i zdravlju na radu diljem Europe. Njihova je poruka jasna: „Zaštita na radu važna je svima. Dobra je za vas. Dobra je za posao.”

Hrvatska udruga poslodavaca se uključila u obilježavanje Europskog tjedna za sigurnost i zdravlje na radu na način da su HUP Koordinacija zaštite na radu i Hrvatsko društvo za medicinu rada zajedno pripremili preporuke pod nazivom „Preporuke za poslodavce kod povratka radnika na posao u razdoblju popuštanja mjera zaštite tijekom epidemije Covid – 19“.

vrh stranice