Aktualno

Europska udruga malih i srednjih poduzetnika – SMEUnited, socijalni partner na razini EU-a, izabrala novog predsjednika udruge - Petri Salminen iz Finske federacije poduzetnika

09.12.2021.

SMEUnited je europska krovna udruga, sastavljena od 80-tak udruga malih i srednjih poduzetnika iz cijele EU.  Važno je naglasiti kako je to jedan od 4 socijalna partnera na razini EU. Preostale tri su BusinessEurope, također poslodavačka udruga, ETUC- krovna udruga sindikalnih udruga te CEEP—udruga javnih poduzeća. Udruga malih i srednjih poduzetnika član je ove važne poslodavačke udruge, pa je uz BusinessEurope, čiji je HUP također član, tako HUP član u dvije važne poslodavačke udruge - socijalnim partnerima na razini EU-a. Na Skupštini SMEUniteda sudjelovao je, u virtualnom obliku, Igor Škrgatić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika.

Održana godišnja skupština europskih malih i srednjih poduzetnika SME Assembly 2021, 15.-17.11.2021.

17.11.2021.

U Portorožu, Sloveniji,  je od 15. do 17. studenoga 2021. godine održan SME Assembly.  SME Assembly ili Skupština malih i srednjih poduzetnika najznačajniji je događaj za europska mala i srednja poduzeća (MSP) u Europi i one koji ih podržavaju, a usredotočuje se na to kako politika MSP-a funkcionira na terenu, kako bi europska mala i srednja poduzeća napredovala.

SME Assembly se održava koncem svake godine  u zemlji koja predsjeda Vijećem Europske unije, tako je ove godine održan tijekom Slovenskog predsjedanja. Ove godine je fokus bio na tome kako će se mala i srednja poduzeća oporaviti radeći zajedno na digitalnom i održivijem europskom gospodarstvu. Nakon utjecaja krize COVID-19 na zajednicu malih i srednjih poduzeća i europsko gospodarstvo u cjelini, sada je vrijeme da europska mala i srednja poduzeća konsolidiraju prijelaz na digitalniju i zeleniju budućnost.

vrh stranice