Aktualno

Kombiniranje znanja i prakse: Dualno obrazovanje kao odgovor na potrebe suvremenog društva i tržišta rada

11.10.2023.

HUP - Udruga poslodavaca u obrazovanju i Veleučilište PAR organizirali su konferenciju o perspektivama dualnog visokog obrazovanja u Hrvatskoj

U današnjem svijetu obrazovanje ne može stagnirati, ono mora evoluirati, prilagoditi se potrebama tržišta rada i odgovoriti na zahtjeve brzih tehnoloških promjena. Dualno obrazovanje, koje je spoj teorije i prakse, jedan je od odgovora na te izazove. To je model obrazovanja koji kombinira učenje u ustanovi za obrazovanje s učenjem temeljenim na radu u gospodarskim subjektima. Važan aspekt dualnog obrazovanja jest povezanost s stvarnim radnim okruženjem, što studentima omogućuje bolje mogućnosti zapošljavanja.

 

HUP organizira više od 50 besplatnih radionica/edukacija za sve članove

15.09.2023.

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti početak projekta HUP-Udruge poslodavaca u obrazovanju u sklopu kojeg će diljem Hrvatske biti održano više od 50 besplatnih radionica/edukacija za sve članove HUP-a.

HUP-Udruga poslodavaca u obrazovanju započela je ovaj projekt s ciljem obilježavanja Europske godine vještina i promocije znanja kao najvažnijeg resursa.

Europska godina vještina nastoji potaknuti i ubrzati postizanje socijalnih ciljeva EU-a do 2030. prema kojima bi se najmanje 60 % odraslih svake godine trebalo osposobljavati i najmanje 78 % biti zaposleno. Ta će inicijativa pridonijeti i postizanju ciljeva Digitalnog kompasa do 2030. od najmanje 80 % odraslih osoba s osnovnim digitalnim vještinama u EU-u i 20 milijuna zaposlenih stručnjaka za ICT. Trenutačno više od tri četvrtine poduzeća u EU-u ima poteškoća u pronalaženju radnika s potrebnim vještinama, a samo 37 % odraslih redovito pohađa osposobljavanje.

Kroz niz aktualnih i zanimljivih sadržaja naglašavamo važnost obrazovanja, te potrebu usavršavanja, cjeloživotnog učenja i stjecanja vještina potrebnih našem tržištu rada. 

U raznolikoj i atraktivnoj ponudi edukacija za vas i vaše zaposlenike, nudimo vrhunska znanja i vještine koje će vam pomoći da se uspješnije nosite s izazovima današnjeg poslovnog svijeta. Ovo je prilika za vas da razvijate svoj najvažniji resurs - ljude, a istovremeno stvarate mogućnost za umrežavanje i razmjenu iskustava.
vrh stranice