Aktualno

Ekološka budućnost kemijske industrije u zelenoj tranziciji

15.12.2022.

15. prosinca 2022. u prostorijama HUP-a održana je prezentacija o implikaciji EU strategije za korištenje sigurnih i održivih kemikalija na poduzeća koja posluju u Republici Hrvatskoj i EU (Chemicals Strategy for Sustainabilty).

 Prezentaciju je održao gospodin Simon Franko, direktor BASF-a za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju. 

14.06.-15.06.2022. Radionica "Na putu ka klimatskoj neutralnosti 2050 – uloga socijalnih partnera u dekarbonizaciji industrije kemije, farmacije, gume i plastike", Hotel Internacional, 13:00

14.06.2022.

Pozivamo Vas  na Radionicu "Na putu ka klimatskoj neutralnosti 2050 – uloga socijalnih partnera u dekarbonizaciji industrije kemije, farmacije, gume i plastike" koja će se održati u Zagrebu, 14.-15. Lipnja 2022. u Hotelu Internacional.

Radionicu organiziraju EU socijalni partneri:

  • ECEG – EU Udruga kemijske industrije
  • IndustryAll – EU industrijski sindikat

Zabrana lakih plastičnih vrećica neće donijeti planirane rezultate

31.03.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca upozorava na dugoročne posljedice zabrane stavljanja na tržište laganih plastičnih vrećica i apelira na donošenje povoljnijih propisa, koji će istovremeno podržati obrtnike i druge domaće tvrtke proizvođače plastičnih vrećica i smanjiti potencijalni utjecaj na okoliš. HUP stoga predlaže da se, umjesto zabrane, propiše obvezan minimalni udio reciklata sukladno prijedlogu HGK ili da se uvede tranzicijski period od pet godina za prelazak na nove tehnologije.
vrh stranice