Aktualno

HRT Poslovni plan - HUP-Udruga metalne industrije

06.02.2024.

📺 U sklopu emisije HRT-a Poslovni plan emitiran je prilog gdje su istaknuti članovi HUP-Udruge metalne industrije istaknuli ključne probleme s kojima se suočavaju u svom poslovanju.

➡️ Svoja razmišljanja podijelili su: Sergio Galošić, Klimaoprema d.d., predsjednik HUP-Udruge metalne industrije,  Ivan Vrodoljak, Metal product d.o.o.,  član Izvršnog odbora HUP-Udruge metalne industrije.

Podizanje svijesti o važnosti socijalnog dijaloga u metalnoj industriji

30.10.2023.

Rijeka, 30. listopada 2023Članovi HUP-Udruge metalne industrije i Sindikata metalaca Hrvatske su na sastanku u prostorijama Viktora Lenca ponovno istaknuli važnost promocije bipartitnih odnosa i pronalazak sadržaja i tema za rješavanje izazova na sve zahtjevnijem tržištu rada. „Zadržavanje radnika, podizanje njihove razine znanja i vještina te unapređenje i očuvanje radnih mjesta postaje ključnim faktorom za opstanak većine poduzeća u sektoru“, ističe Sergio Galošić, direktor Klimaopreme i predsjednik Izvršnog odbora HUP-Udruge metalne industrije, te dodaje, „svaki poslodavac će svim raspoloživim sredstvima sačuvati dobrog radnika, no potrebno je i dugoročno osigurati radna mjesta te ustrajati u bitci za konkurentsku poziciju koja zahtjeva velika ulaganja u digitalno i zeleno poslovanje.“
vrh stranice