HUP-Udruga liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu

HUP - Udruga liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu djeluje od 2005. godine, a okuplja liječnike obiteljske medicine, dentalne medicine, medicine rada, ginekologe i pedijatre.

Udruga je osnovana s ciljem zaštite i promicanja gospodarskih interesa članova - liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu i uvođenja gospodarskih principa u poslovanje ovog dijela zdravstvenog sustava te jačanja pregovaračkih pozicija s državnim tijelima i sindikatima - socijalnim partnerima.

Od osnivanja do danas Udruga je stvorila ugled i značaj u stručnoj i općoj javnosti,  provodila aktivnosti u interesu članova, etablirala se i pozicionirala u kratkom roku, a uz to svojom medijskom aktivnošću postala i prepoznatljiva u široj javnosti.

Jedna od važnih aktivnosti Udruge je i suradnja sa Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo, nadležnim komorama te srodnim institucijama i drugim interesnim udruženjima,  u cilju boljitka primarne zdravstvene zaštite.

 

 

Nuša Žunec, dipl. iur

direktorica granskih udruga

Udruge geodetsko-geo informatičke struke
Udruge privatnih poliklinika, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb
Udruge liječnika poslodavaca u ugovornom odnosu
Udruge ljekarnika
Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi

Upravo zbog potrebe da zdravstvena struka ima svoje priznato mjesto u kreiranju zdravstvenih politika pokrenuta je inicijativa stvaranja i definiranja zajedničkog stava i platforme djelovanja unutar različitih dionika primarne zdravstvene zaštite, prvenstveno zbog interesa liječnika poslodavaca u njihovom svakodnevnom radu, odnosima sa zaposlenicima, financijskim i poreznim institucijama, inspekcijskim službama etc.

Predsjednik Udruge je dr.sc.Željko Rotim univ.mag.med.dent.

Radom udruge rukovodi Izvršni odbor:

dr. Ines Balint, dopredsjednica

dr. Damir Biloglav, dopredsjednik

 dr. Josipa Rodić, članica

dr. Azra Huršidić-Radulović, članica

dr. Ružica Radović, članica

dr. Jasna Leko, članica

dr. Mislav Radoš, član

dr. Mirjana Semenić Rutko, članica

  • 00:00

Prezentacija alata za procjenu klimatskih rizika ulaganja - CLIMATIG

Član HUP-a, tvrtka SENSUM, 17. siječnja 2024. godine održala je on-line predstavljanje alata za procjenu klimatskih rizika u kontekstu zelenih ulaganja. 

Pročitajte više
  • 00:00

Komentar Hrvatske udruge poslodavaca na objavu DZS-a o Indeksu potrošačkih cijena u prosincu 2023.

Godišnja stopa inflacije u prosincu bilježi pad na 4,5% sa 4,7% u studenom, prvenstveno zahvaljujući snažnom usporavanju inflacije prehrambenih proizvoda (6,3% nakon 7,4% u studenom). Pad cijena hrane očekivan je nakon pada proizvođačkih cijena nekih poljoprivrednih sirovina i proizvoda u EU te smanjenja domaće proizvođačke cijene hrane. Štoviše, značajnu ulogu igraju i pad cijena energenata te industrijskih neprehrambenih proizvoda bez energije. Inflacija cijena industrijskih proizvoda kontinuirano usporava kroz cijelu prošlu godinu uslijed pada uvozne inflacije zbog nižih razina cijena energenata i drugih sirovina na svjetskom tržištu u odnosu na prethodnu godinu, normaliziranih globalnih opskrbnih lanaca i nižih proizvođačkih cijena industrijskih proizvoda na domaćem tržištu.

Pročitajte više
  • 00:00

Izmjena gornje granice potpora male vrijednosti (de minimis) s 200.000 na 300.000 € u 3 godine

Europska komisija jučer (13.12. 2023.)  je usvojila dvije uredbe kojima se mijenjaju opća pravila za male iznose potpora (izmjene vrijede od 1. siječnja 2024. godine):

 

Pročitajte više
vrh stranice