Aktualno

LIFE PROGRAM I INOVACIJSKI FOND

27.02.2024.

U organizaciji HUP-Udruge energetike predstavljene su članovima HUP-a "Prilike za financiranje energetske tranzicije iz LIFE programa te Inovacijskog fonda". Predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja predstavili su LIFE Program s fokusom na prioritete vezane uz energetiku – Ublažavanje klimatskih promjena, Kružno gospodarstvo te Prijelaz na čistu energiju. 

 

Ivana Ivančić iz ENNA GEO nova je članica Izvršnog odbora HUP Udruge energetike

11.01.2024.

Na sjednici Izvršnog odbora HUP Udruge energetike održanoj 10. siječnja 2024. Godine, pridružena je nova članica – gđa Ivana Ivančić, predstavnica Energia naturalis grupe. Ivana Ivančić je članica Uprave Prvog plinarskog društva (PPD) te ujedno direktorica tvrtke ENNA GEO. Svoje dugogodišnje iskustvo stekla je radeći na različitim pozicimama u INA grupaciji te u Podzemnom skladištu plina (PSP).

HUP-Udruga energetike - HRT Poslovni plan

02.01.2024.

📺U sklopu emisije HRT-a Poslovni plan emitiran je prilog gdje su istaknuti članovi HUP-energetike istaknuli ključne izazove s kojima se suočavaju u svom poslovanju.

➡️ Svoja razmišljanja podijelili su: 

 Vladimir Sabo, E.ON – član Izvršnog odbora HUP Udruge energetike

 Mislav Kontek, ENERGOVIZIJA, član Udruge energetike 

Robert Stojković, SPECULUM, član Udruge energetike

 

Europske zelene obveznice - EuGB

23.10.2023.

Vijeće EU je donijelo Uredbu o europskim zelenim obveznicama i neobveznim objavama za obveznice koje se stavljaju na tržište kao okolišno održive i za obveznice povezane s održivošću. Uredbom se utvrđuju jedinstveni zahtjevi za izdavatelje obveznica koji za svoje okolišno održive obveznice žele upotrebljavati oznaku „europska zelena obveznica” ili „EuGB”.

vrh stranice