Aktualno

HUP-Udruga poslodavaca graditeljstva: Za učinkovitu javnu nabavu građevinskih radova i zaštitu domaćeg građevinarstva od nelojalne konkurencije nužne su promjene zakonodavstva i kvalitetnija priprema tendera

22.05.2024.

Na prvoj godišnjoj konferenciji o nabavi građevinskih radova „Kako provesti nabavu radova bez rizika izvođača i naručitelja“, u organizaciji HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, istaknuti su ključni zaključci koji naglašavaju hitnost promjena u zakonodavstvu i praksi javne nabave radova:

Konferencija HUP-UPG: Kako provesti nabavu radova bez rizika izvođača i naručitelja

16.05.2024.

Prva godišnja konferencija o nabavi građevinskih radova „Kako provesti nabavu radova bez rizika izvođača i naručitelja“ u organizaciji HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, održati na drugoj lokaciji, u obližnjem DoubleTree by Hilton Hotelu, Ul. Grada Vukovara 269a, Zagreb u četvrtak, 16. svibnja 2024. g., s početkom u 9 sati.

Najbliže javne garaže dostupne su Vam u DoubleTree by Hilton Hotelu te na Radničkoj cesti u sklopu GreenGold centra, Centra 2000 i PBZ kompleksa.

U slučaju da ste spriječeni osobno nazočiti, molimo Vas da nam to javite do kraja današnjeg dana, a konferenciju možete pratiti putem youtube kanala Hrvatske udruge poslodavaca na ovoj poveznici.

 

Potpisan novi kolektivni ugovor u graditeljstvu: plaće rastu u dva navrata, do čak 21 posto

20.07.2023.

Pregovarački timovi Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH), na čelu s Jasenkom Vukšić, i HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, predvođenog predsjednikom Mirkom Habijancem, uspješno su okončali kolektivne pregovore i u Križevcima u četvrtak potpisali Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo – šeste izmjene i dopune (KUG). Važeći Kolektivni ugovor za graditeljstvo sklopljen je 2015. godine, a prethodne izmjene i dopune (četvrte i pete) ugovorene su 2022. godine.
vrh stranice