Vijesti

Mihael Furjan ponovno izabran za predsjednika HUP-a

23.02.2024.

Na današnjoj 80. izbornoj Sjednici Vijeća članova za predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca u narednom trogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska. Za novog člana Izvršnog odbora HUP-a izabran je Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme.

Potpisan novi Kolektivni ugovor za graditeljstvo: povećane plaće u svim grupama složenosti

20.02.2024.

Pregovarački timovi na čelu s gospodinom Mirkom Habijancem, predsjednikom HUP - Udruge poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), i gospođom Jasenkom Vukšić, predsjednicom Sindikata graditeljstva Hrvatske (SGH), uspješno su okončali kolektivne pregovore i potpisali Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo – sedme izmjene i dopune (KUG). Važeći Kolektivni ugovor za graditeljstvo sklopljen je 2015. godine, a prethodne šeste izmjene i dopune ugovorene su 2023. godine.

HUP i Veleposlanstvo Kanade: Direktiva o ravnopravnosti žena na rukovodećim pozicijama ključna je za snažniji ekonomski rast i bolji društveni balans

16.02.2024.

Hrvatska je u 2024. godini obvezna prenijeti europsku Direktivu o poboljšanju rodne ravnoteže u upravama i nadzornim odborima kompanija na burzi u svoje nacionalno zakonodavstvo

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Veleposlanstvo Kanade organizirali su u petak konferenciju "Rodna ravnopravnost na upravljačkim pozicijama kao faktor uspjeha" kako bi naglasili važnost oblikovanja rodno osviještenih politika koje će poslužiti kao temelj daljnjeg ekonomskog rasta društva.

HUP-Udruga malih i srednjih poduzetnika: Odluka o zabrani rada nedjeljom stvara ozbiljne izazove za male trgovce

12.02.2024.

HUP Udruga malih i srednjih poduzetnika izražava zabrinutost i nezadovoljstvo zbog nedavne odluke Ustavnog suda o radu nedjeljom koja postavlja ozbiljne izazove za gospodarstvo, s posebnim naglaskom na male trgovce. Zakonska odluka, koja je u obrazloženju Ustavnog suda i sama opisana kao ograničenje poduzetničkih sloboda, postavlja pitanja o pravim motivima i ciljevima takvog rješenja.

 

vrh stranice