Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević na sjednici Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija

31.01.2024.

31. siječnja 2024., u Solinu, u prostorijama tvrtke Petason, održala se proširena sjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija kojoj su nazočili Gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević i pročelnik Upravnog odjela za opće i pravne poslove, Ante Ljubičić. Domaćin sjednice, Zdravko Plazonić, predstavio je tvrtku Petason koja od svog osnivanja 1990. godine uspješnu posluje te danas sa svojih 100 zaposlenih ostvaruje prihod od 50 milujuna eura. Nakon uvodnog dijela, prešlo se na radni dio sjednice

Split: Poduzetnički meet-up „Od ideje do uspješnog posla“

08.12.2023.

U organizaciji Razvojne agencije Split - RaST, 5. prosinca 2023. održan je poduzetnički meet-up “Od ideje do uspješnog posla“ na kojem je petero uspješnih poduzetnica i poduzetnika podijelilo svoja iskustva o ulasku u poduzetničke vode i stepenicama koje su ih dovele do uspjeha.

Meet-up je privukao četrdesetak sudionika koji su željeli razmijeniti iskustva s drugim poduzetnicima te čuti korisne savjete kako premostiti prepreke i uspjeti u poslovnom svijetu.

Trogir: Održana proširena sjednica Izvršnog odbora dalmatinskog HUP-a

22.11.2023.

21. studenoga 2023, u prostorima tvrtke Adria Docks d.o.o, u Trogiru održana je proširena sjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija. Dijelu sjednice prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Trogira Viktor Novak i direktor tvrtke Adria Docks Stjepan Lučin koji je uz člana Izvršnog odbora Tea Petričevića bio domaćin događanja.

Stjepan Lučin  ukratko je predstavio tvrtku Adria Docks koja se bavi servisiranjem brodova i jahti i od svog osnutka 2018. godine, narasla je sa 14 na 75 zaposlenih. Kao jedan od većih problema, istaknuo je neadekvatnost obrazovnog sustava koji ne može osigurati kvalificirani kadar za ovu vrstu industrije.

vrh stranice