Aktualno

Pročitajte sve o važnijim događanjima i aktivnostima Regionalnog ureda Split i naše Podružnice!

HUP-Udruga nautičkog sektora postala nova članica European Boating Industry

11.06.2024.

U Barceloni, održana je generalna skupština European Boating Industry (EBI)N na kojoj je predstavljena nova članica HUP-Udruga nautičkog sektoraDomaćin skupštine bila je španjolska članica EBI, Asociación Nacional de Empresas Nauticas (ANEN), u suradnji s marinom Port Vell, lukom Barcelone i MB92.  Ovaj značajan događaj generirao je rasprave i postavio temelje za strateška partnerstva te budući razvoj nautičke industrije u Europi. Na Skupštini su pozdravljene i predstavljene nove članice EBI, Turska udruga jahting  i brodograđevne industrije (YATED) i HUP udruga nautičkog sektora. 

 

Gospodarsko-socijalno vijeće Splitsko-dalmatinske županije: Za novog predsjednika izabran Ante Šošić, zamjenik župana

04.06.2024.

Split, 4. lipnja 2024. - Na sjednici Gospodarsko socijalnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije za predsjednika u narednom jednogodišnjem mandatu izabran je zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, dok je za novu dopredsjednicu iz redova poslodavaca (HUP) izabrana Mirela Kotarac iz tvrtke Cemex Hrvatska. U prethodnom mandatu predsjednik GSV-a bio je Zdravko Plazonić iz tvrtke Petason. Na sjednici se razgovaralo o prometnoj infrastrukturi te problemima gužvi na prometnicama na izlazu iz Grada Splita, posebno u Solinu i Dujmovači. Kao gost na sjednici sudjelovao je predstavnik Hrvatskih cesta koji je prezentirao planove i radove na prometnicama u izgradnji. Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo održao je prezentaciju programa pomoći gospodarstvu Splitsko-dalmatinske županije.

Split: Održano savjetovanje “Kako se uskladiti s GDPR-om i pripremiti za nadzor AZOP-a?”

28.05.2024.

Split, 28. svibnja 2024. - Hrvatska udruga poslodavaca Regionalni ured Split i Agencija za zaštitu osobnih podataka organizirali su  besplatno savjetovanje “Kako se uskladiti s GDPR-om i pripremiti za nadzor AZOP-a?”  koje se održalo u Splitu. Savjetovanje je izazvalo veliki interes poduzetnika, a predanje je održao Antonio Katavić, jedan od najboljih stručnjaka iz Agencije za zaštitu osobnih podataka koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva AZOP-a za izricanje upravnih novčanih kazni.

vrh stranice