Aktualno

 

 

HRT Poslovni plan - HUP-Udruga ugostiteljstva i turizma

08.09.2023.

📺 U sklopu emisije HRT-a Poslovni plan emitiran je prilog gdje su  vodeći turistički stručnjaci upozorili su na neodrživost daljnje ekspanzije apartmanizacije te pozvali na hitnu promjenu poreznog tretmana najma privatnog smještaja na okruglom stolu Hrvatske  udruge poslodavaca (HUP) “Ključni izazovi hrvatskog turizma?”.

Minimalne plaće u ugostiteljstvu - od 1.7.2023. Proširena primjena Dodatka I Kolektivnog ugovora ugostiteljstva

01.07.2023.

Ministar rada donio je Odluku o proširenju primjene Dodatka I o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora ugostiteljstva koja je objavljena u Narodnim novinama 21. lipnja 2023., a primjenjuje se na sve poslodavce koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost od 1. srpnja 2023.

Webinar o pravima potrošača u rent-a-car industriji

15.06.2023.

Za članove Rent-a-car Koordinacije HUP-a održan je 15. lipnja 2023. webinar na temu ”Prava potrošača u rent-a-car industriji“ u suradnji s članom Vision Compliance d.o.o.

Rent-a-car industrija je u posljednjim godinama doživjela značajan rast i postala je ključni segment u turizmu i mobilnosti. Kako bi osigurali zadovoljstvo i povjerenje korisnika, važno je da rent-a-car tvrtke poštuju i primjenjuju visoke standarde zaštite potrošača.

vrh stranice