Global Compact Hrvatska

GLOBAL COMPACT HRVATSKA

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti za napredak prema Ciljevima održivog razvoja i postizanje korporativne održivosti.

UN Global Compact najveća je svjetska inicijativa za održivi razvoj i korporativnu održivost, s preko 14.000 članica u 162 države i 69 lokalnih mreža diljem svijeta. Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, UN Global Compact dobio je mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici diljem svijeta u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030. Tvrtke članice i potpisnice ovog Globalnog sporazuma dužne su poslovati poštujući Deset načela UN Global Compacta koja uzimaju u obzir temeljne odgovornosti poslovanja u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije, a koja se temelje na međunarodno prihvaćenim deklaracijama i konvencijama UN-a, te tako djeluju kao normativni autoritet za odgovorno poslovanje. Uključivanjem Deset načela u strategije, politike i procedure, te uspostavljanjem kulture integriteta, tvrtke ne samo da podupiru svoje osnovne odgovornosti prema ljudima i planeti, već i osiguravaju dugoročni poslovni uspjeh.
 
Tvrtke koje poštuju Načela UN Global Compacta, imaju bolju poziciju u međunarodnom poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja potencijalnih komparativnih prednosti i razvijanje svoje konkurentnosti.
 
Osim Deset načela, fokus inicijative i njezinih članica stavljen je na Ciljeve održivog razvoja, točnije kako integrirati ciljeve u poslovanje i izvještavanje, jačati aktivnosti za napredak prema prioritetnim ciljevima te osigurati korporativnu održivost.
 
Lokalne mreže UN Global Compacta unaprjeđuju korporativnu održivost na nacionalnoj i regionalnoj razini, pomažući tvrtkama da razumiju lokalne prilike, izazove i očekivanja. Lokalnu mrežu Global Compacta u Hrvatskoj vodi Hrvatska udruga poslodavaca, jačajući tako djelovanje aktera u Hrvatskoj u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDG). 
 
Pridružite nam se u izgradnji društva koje napreduje i ima sigurnu budućnost.
 
Prednosti članstva u UN Global Compactu kao i usluge koje članovima pruža Global Compact Hrvatska možete naći u priloženim dokumentima.
 
Više informacija o UN Global Compact-u možete naći na web-stranici www.unglobalcompact.org.
 

2021-new-vp-deck11162021finalverdana-font.pdf

 

  • 13:00

Radni ručak s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem

Pozivamo vas na Radni ručak s gradonačelnikom Grada Zagreba, Tomislavom Tomaševićem, u utorak, 5. prosinca 2023. godine, s početkom u 13.00 sati u hotelu Hilton Garden Inn, Radnička 21, Zagreb.

Pročitajte više
  • 08:27

Martin Evačić izabran za predsjednika HUP-Udruge trgovine u još jednom mandatu

Zagreb, 29. studenoga 2023., Na Izbornoj Skupštini HUP-Udruge trgovine izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika Udruge izabran je Martin Evačić (NTL), a za dopredsjednike Danijel Vidiš, (SPAR Hrvatska) te Mirko Budimir, (Delfin) koji je predstavnik malih trgovaca unutar HUP-a.

Pročitajte više
  • 10:00

KONFERENCIJA: Prijavite se na Digitalnu (R)evoluciju, najveću domaću poslovnu konferenciju o digitalizaciji!

Hrvatski ICT sektor posljednjih godina nezaustavljivo raste, a Hrvatska je sa dva tehnološka jednoroga predvodnica šire regije. Dok se ICT sektor kontinuirano razvija na krilima novih tehnologija i sve više ide u smjeru razvoja proizvoda više dodane vrijednosti konkurentnih na globalnom tržištu, ostatak gospodarstva, posebno male i srednje kompanije, i dalje zaostaju u korištenju tehnologija koje povećavaju produktivnost.

PROGRAM 

Pročitajte više
vrh stranice