Aktualno

Održana treća radionica Tri koraka do izvješća o održivosti

16.12.2019.

U petak, 13. prosinca, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je i treća, posljednja ove godine, radionica o nefinancijskom izvještavanju i izvješću o održivosti. Radionice su namjenjene članovima HUP-a a organizira ih Global Compact Hrvatska pri HUP-u u suradnji s Institutom za društveno odgovorno poslovanje. Cilj ovih radionica je približiti članicama HUP-a GRI smjernice za nefinancijsko izvještavanje te kako integrirati ciljeve održivog razvoja u korporativno poslovanje i proces izvještavanja.

13.12.2019. Tri koraka do izvješća o održivosti - radionica, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb

13.12.2019.

Pozivamo vas na treću radionicu o nefinacijskom izvještavanju prema GRI standardima i Ciljevima održivog razvoja: TRI KORAKA DO IZVJEŠĆA O ODRŽIVOSTI. 

Radionica u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, Global Compact Hrvatska i Instituta za društveno odgovorno poslovanje održat će se u petak, 13. prosinca 2019. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1.kat, od 10:00 do 14:00 sati pod vodstvom Nikoline Markota Vukić, dr. sc, stručnjakinje za nefinancijskog izvještavanje, suosnivačice i predsjednice Instituta za društveno odgovorno poslovanje, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

 

ZAVRŠIO TREĆI CIKLUS UNICEF-OVE CSR AKADEMIJE „DJECA SU NAŠ NAJVAŽNIJI POSAO” Brojni predstavnici poslovnog i javnog sektora stekli znanja o uključivanju prava djece u poslovanje tvrtki

20.11.2019.

U sklopu suradnje UNICEF-a i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) na promicanju društveno odgovornog poslovanja koje poštuje i promiče prava djece održan je treći ciklus CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao”. Ovaj jedinstveni nacionalni edukativni program osvještava poduzeća o njihovu utjecaju na djecu te ih podržava u uključivanju dječjih prava u načela poslovanja i poslovne prakse te u organizacijsku kulturu. Edukacijom je dosad obuhvaćeno više od 60 predstavnica i predstavnika  organizacija iz poslovnog i javnog sektora Hrvatske, kojima će usvojena stručna znanja i praktični alati pomoći da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje.

Prema rezultatima studentskog istraživanja o percepciji korupcije i načinima njezina suzbijanja više od 70 posto studenata ocjenjuje povjerenje u institucije u javnome sektoru sa nisko ili vrlo nisko

18.11.2019.

Zagreb, 18. studeni 2019. – Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama (engl. „International Fraud Awareness Week“) koji se po prvi puta obilježava u Hrvatskoj, svečano je danas otvoren u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. U sklopu tjedna Deloitte Hrvatska, u suradnji s brojnim partnerima, organizirat će niz događanja čiji je cilj otvaranje dijaloga na temu izloženosti financijskom kriminalu, prijevari i korupciji, njihovoj prevenciji i posljedicama, kao i izazovima i trendovima u borbi protiv prijevara i korupcije.

Radionica o nefinancijskom izvještavanju u HUP-u

13.11.2019.

Danas, 13. studenog, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je druga po redu radionica o nefinancijskom izvještavanju i izvješću o održivosti. Radionice su namjenjene članovima HUP-a a organizira ih Global Compact Hrvatska pri HUP-u u suradnji s Institutom za društveno odgovorno poslovanje. Cilj ovih radionica je približiti članicama HUP-a GRI smjernice za nefinancijsko izvještavanje te kako integrirati ciljeve održivog razvoja u korporativno poslovanje i proces izvještavanja.

Međunarodni Tjedan svijesti o prijevarama prvi put u Hrvatskoj

23.10.2019.

Zagreb, 23. listopada 2019. – Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama (engl. „International Fraud Awareness Week“) pokrenula je Udruga međunarodnih ispitivača prijevara (engl. „Association of Certified Fraud Examiners“) 2000. godine i od tada su se stotine organizacija diljem svijeta priključile inicijativi s ciljem podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv prijevara i korupcije. Ova međunarodna inicijativa po prvi puta će se obilježiti i u Hrvatskoj u razdoblju od 18. do 22. studenoga 2019. godine kada će Deloitte Hrvatska, u suradnji s brojnim partnerima, organizirati niz događanja čiji je cilj otvaranje dijaloga na temu izloženosti financijskom kriminalu, prijevari i korupciji, njihovoj prevenciji i posljedicama, kao i izazovima i trendovima u borbi protiv prijevara i korupcije.

Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Hrvatska ponosno najavljuju pokretanje online alata, SDG Action Manager, koji će od siječnja 2020. godine biti dostupan i našim članicama.

15.10.2019.

Ciljevi održivog razvoja pozivaju na transformaciju za koju nije dovoljno tek sudjelovanje poslovnog sektora, već je upravo poslovni sektor taj koji transformaciju mora predvoditi. Zbog toga ponosno najavljujemo pokretanje novog UN Global Compact online alata koji će omogućiti smislene poslovne akcije kroz dinamično samoprocjenjivanje, vrednovanje i napredak.

 

PROGRAM 2020: Target Gender Equality - NAJAVA

15.10.2019.

Hrvatska će udruga poslodavaca, kroz Global Compact mrežu Hrvatska i inicijativu UN Global Compact čiji je nositelj u Hrvatskoj, sudjelovati u uzbudljivom globalnom programu UN Global Compacta u 2020. godini.

Program pod nazivom Target Gender Equality započet će početkom sljedeće godine s pružanjem podrške tvrtkama članicama UN Global Compacta u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i liderstvo žena u poslovnom svijetu, i to na svim razinama. Kroz ovu inicijativu, naše će članice implementirati Women’s Empowerment Principles i pojačati svoj doprinos cilju 5 Agende za održivi razvoj do 2030., koja poziva na puno i učinkovito sudjelovanje žena i na jednake mogućnosti vodstva na svim razinama odlučivanja. U prvoj godini provođenja programa, Target Gender Equality angažirat će tvrtke iz 20 zemalja u uskoj suradnji s lokalnim mrežama UN Global Compacta, uključujući Global Compact mrežu Hrvatska.

vrh stranice
vrh stranice