Aktualno

U HUP-u završen ciklus radionica s UNICEF-om na temu dječjih prava u poslovanju

18.04.2023.

Dana 18. travnja završio je novi ciklus radionica „Djeca su naš najvažniji posao“ u partnerstvu s UNICEF Hrvatska koji se odvijao u 4 modula, a na kojem su se sudionicima dala znanja o Načelima o pravima djece i poslovanju. Radionice su namijenjene svim tvrtkama koje žele svoje poslovanje dovesti na visoku razinu društveno odgovornog poslovanja brigom o potrebama djece direktnim utjecajem na svoje zaposlenike, a posredno i na dobavljače i partnere.

Kreće šesti ciklus UNICEF-ove CSR Akademije „Djeca su naš najvažniji posao“

14.02.2023.

Uključivanje prava djece u svakodnevno poslovanje i upravljanje ključno je za unaprijeđenje održivog poslovanja svakog poduzeća. Kako bi potaknuli poduzeća da unaprijede utjecaje na djecu, Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj i Hrvatskom udrugom poslodavaca i ove godine, već šestu godinu za redom, organizira CSR akademiju pod nazivom „Djeca su naš najvažniji posao“.

Hrvatske institucije aktivne u području održivosti i ESG izvješćivanja prve u svijetu predstavile Nacrt europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS)

26.05.2022.

25. svibnja 2022. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu s ciljem predstavljanja prvog skupa Nacrta europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS). Uz podršku Europske savjetodavne skupine za financijsko izvješćivanje (EFRAG), zaduženog tijela od strane Europske komisije za izradu nacrta EU standarda izvješćivanja o održivosti, događaj su organizirali Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP), RRIF Visoka škola za financijski menadžment i UN Global Compact Mreža Hrvatska.


Na konferenciji UNICEF-a i HUP-a „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“ predstavljeni rezultati provedenog istraživanja

26.04.2022.

UNICEF Hrvatska i Hrvatska udruga poslodavaca, nositelj inicijative UN Global Compact u Hrvatskoj, organizirali su konferenciju „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“ na kojoj su okupili dionike državnih tijela i poslovnog sektora kako bi raspravili o prednostima poslovnih praksi poslodavaca u Hrvatskoj koje omogućuju bolju usklađenost obiteljskog i poslovnog života, ali i izazovima i prilikama za napredak. Panelisti na konferenciji složni su u tome da poslovanje po mjeri obitelji ima značajne koristi kako za poslovni sektor, tako i za samo društvo.
vrh stranice
vrh stranice