Aktualno

Hrvatske institucije aktivne u području održivosti i ESG izvješćivanja prve u svijetu predstavile Nacrt europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS)

26.05.2022.

25. svibnja 2022. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je prvi Outreach event u svijetu s ciljem predstavljanja prvog skupa Nacrta europskih standarda za izvješćivanje o održivosti (ESRS). Uz podršku Europske savjetodavne skupine za financijsko izvješćivanje (EFRAG), zaduženog tijela od strane Europske komisije za izradu nacrta EU standarda izvješćivanja o održivosti, događaj su organizirali Institut za društveno odgovorno poslovanje (IDOP), RRIF Visoka škola za financijski menadžment i UN Global Compact Mreža Hrvatska.


Na konferenciji UNICEF-a i HUP-a „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“ predstavljeni rezultati provedenog istraživanja

26.04.2022.

UNICEF Hrvatska i Hrvatska udruga poslodavaca, nositelj inicijative UN Global Compact u Hrvatskoj, organizirali su konferenciju „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“ na kojoj su okupili dionike državnih tijela i poslovnog sektora kako bi raspravili o prednostima poslovnih praksi poslodavaca u Hrvatskoj koje omogućuju bolju usklađenost obiteljskog i poslovnog života, ali i izazovima i prilikama za napredak. Panelisti na konferenciji složni su u tome da poslovanje po mjeri obitelji ima značajne koristi kako za poslovni sektor, tako i za samo društvo.

ODRŽAN UNECE REGIONALNI OKRUGLI STOL NA TEMU RAVNOPRAVNOSTI SPOLOVA

08.04.2022.

U sklopu Regionalnog foruma o održivom razvoju za regiju UNECE održan je 7. travnja 2022. okrugli stol na temu Unapređenja ravnopravnosti spolova i ženskog vodstva u odabranim industrijama (Advancing gender equality and women’s leadership in selected industries) u organizaciji Ujedinjenih naroda i UN Global Compacta. Na panelu je sudjelovala i predstavnica Global Compact Mreže Hrvatska, Nataša Malić iz Hrvatskog telekoma. 
vrh stranice
vrh stranice