Aktualno

Sanda Ojiambo, izvršna direktorica UN Global Compacta, u svom govoru istaknula rad lokalne mreže u Hrvatskoj

15.07.2021.

Na godišnjem sastanku UN Global Compacta, koji je održan krajem svibnja 2021, Sanda Ojiambo, izvršna direktorica UN Global Compacta, istaknula je rad Global Compact Mreže Hrvatska, referirajući se na prošlogodišnji Ring the Bell event na Zagrebačkoj burzi kojem je nazočio predsjednik Zoran Milanović, te na posebnost Target Gender Equality programa u Hrvatskoj u sklopu kojeg prolazimo zakonodavni okvir, te polaznice rade na postavljanju osobnih ciljeva za uspjeh, uz organizacijske ciljeve za veću ravnopravnost muškaraca i žena. 

8 tvrtki u Hrvatskoj pridružile su se globalnom programu Climate Ambition Accelerator

24.06.2021.

2021. godine UN Global Compact pokreće Climate Ambition Accelerator, šestomjesečni akceleratorski program koji će tvrtke članice UNGC-a opremiti znanjem i vještinama potrebnim za prepolovljenje globalne emisije do 2030. kako bi se dosegnula nulta emisija do 2050. Cilj programa je potaknuti i proširiti vjerodostojne klimatske akcije u tvrtkama svih veličina, sektora i regija, omogućujući im da postave i ispune značajne obveze smanjenja emisija i zahtjeve Pariškog klimatskog sporazuma.

Target Gender Equality - Prijave otvorene do 31.7.2021.

11.06.2021.

2020. godine Global Compact Mreža Hrvatska pokrenula je višegodišnji program Target Gender Equality za ubrzanje postizanja ravnopravnosti spolova i pružanje podrške tvrtkama koje su članice UN Global Compacta i/ili HUP-a u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu. Program, koji je predstavljen u ožujku 2020. godine u sklopu Ring the Bell eventa za Zagrebačkoj burzi povodom međunarodnog dana žena, poziva na smjelo djelovanje u cilju unapređenja ravnopravnosti spolova i bolje zastupljenosti žena na svim razinama i u svim područjima poslovanja. 

PROGRAM RADA ZA 2021.

01.06.2021.

Programski prioriteti Global Compact Mreže Hrvatska za 2021. godinu

·       Integriranje ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije

·       Science-based targets za klimatsku neutralnost do 2050

·       Women Empowerment Principles i Gender Gap alat za tvrtke

·       Leadership prema Ciljevima održivog razvoja

UN Global Compact Strategija 2021-2023

20.01.2021.

Nova trogodišnja strategija opisuje ambiciju UN Global Compacta da ubrza globalni kolektivni učinak poslovnog sektora, pritom podržavajući Deset načela UNGC-a i ispunjavajući ciljeve održivog razvoja kroz odgovorne tvrtke i ekosustave koji omogućuju promjene.

A1 Hrvatska pridružila se UN Global Compact inicijativi

08.12.2020.

Zagreb, 8. prosinca 2020. – Kao društveno odgovorna kompanija kojoj je održivo poslovanje jedna od glavnih strateških odrednica, A1 Hrvatska postala je dio UN Global Compact inicijative. Potpisivanjem sporazuma obvezuje se ugraditi deset temeljnih načela u svoje poslovanje te promovirati društveno odgovorno poslovanje i stvarati preduvjete za održiv gospodarski razvoj.

Kaufland Hrvatska pridružio se inicijativi UN Global Compact

17.06.2020.

Nakon što se u ožujku 2020. Kaufland u Njemačkoj u okviru grupacije Schwarz pridružio United Nations Global Compactu (UNGC), isto je učinio i Kaufland Hrvatska 2.6.2020. Pristupanjem ovoj najvećoj i najvažnijoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost Kaufland se obvezao na poštivanje deset načela održivosti koji se odnose na područja ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Ovim potezom dugogodišnja predanost temama okoliša i održivosti postaje jedna od strateških odrednica Kauflanda.

Poslovni sektor za klimatski neutralnu Europu – kako ispuniti ambiciju pomoću ciljeva održivog razvoja i Zelenog plana

10.03.2020.

Sve veći broj europskih kompanija mijenja način razmišljanja i poslovanja, te osim poslovnih aspekata, u svakodnevnom poslovanju uzima u obzir okolišne i društvene aspekte. Kako bi transformacija u zeleno gospodarstvo bila uspješna, Europska unija mora osigurati ravnopravne uvjete za sve svoje tvrtke, povećati konkurentnost i ulaganja. Ovo su neki od zaključaka konferencije koja se pod nazivom Poslovni sektor za klimatski neutralnu Europu – kako ispuniti ambiciju pomoću ciljeva održivog razvoja i Zelenog plana održala 9. ožujka 2020. godine u Splitu.

vrh stranice
vrh stranice