Aktualno

Fortenova grupa pridružila se UN Global Compact inicijativi

15.10.2021.

Fortenova grupa, u okviru koje posluju neke od najznačajnijih kompanija u Hrvatskoj i regiji poput Konzuma, Mercatora, Jamnice, Zvijezde, Dijamanta, Belja, Tiska, Sarajevskog kiseljaka itd. i formalno se pridružila UN Global Compactu, najvećoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost. Time je Fortenova grupa postala dio velike zajednice od 18.000 članica u 162 zemlje svijeta koje su se obvezale na poštivanje Deset načela UN Global Compacta.

Započeo je drugi ciklus programa SDG Ambition UN Global Compacta

14.10.2021.

750 članica UN Global Compacta diljem svijeta započelo je svoj put prema uspostavljanju i jačanju ambicija i strategija održivosti. Lokalna mreža u Hrvatskoj, koju vodi Hrvatska udruga poslodavaca, uključila se i u ovaj, drugi ciklus provođenja programa ovaj put u suradnji s lokalnim mrežama u Srbiji i Grčkoj, i u partnerstvu s timom iz tvrtke Accenture. 

The Future is Green and Inclusive, publikacija UN Global Compacta, uključila je dobre prakse triju članica iz Hrvatske

12.10.2021.

Publikacija koju su zajedno razvile lokalne mreže UN Global Compacta, uključujući lokalnu mrežu u Hrvatskoj koju vodi Hrvatska udruga poslodavaca, uključuje primjere dobrih praksi članica iz Gruzije, Ukrajine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Rusije, Poljske i Turske koje prikazuju rastući zamah prema postizanju nulte emisije i zelene tranzicije u istočnoj Europi.

Predstavljene su tri tvrtke iz Hrvatske: A1 Hrvatska, INA Grupa i Coca Cola HBC Hrvatska.

Huawei Technologies Hrvatska postao član UN Global Compact mreže

18.08.2021.

Podružnica Huawei Technologies u Hrvatskoj priključila se lokalnoj mreži UN Global Compacta koju vodi Hrvatska udruga poslodavaca, a članstvom se obvezala na primjenu univerzalnih načela održivog razvoja i poduzimanje dodatnih koraka kako bi poduprijela UN-ove ciljeve. Krovna kompanija Huawei Technologies je potpisnik UN Global Compact inicijative još od 2004. godine, a sada će i hrvatski dio kompanije biti direktno uključen u stvaranje održivog financiranja te aktivaciju lokalnih zajednica kako bi se ostvarila promjena na globalnoj razini.

Sanda Ojiambo, izvršna direktorica UN Global Compacta, u svom govoru istaknula rad lokalne mreže u Hrvatskoj

15.07.2021.

Na godišnjem sastanku UN Global Compacta, koji je održan krajem svibnja 2021, Sanda Ojiambo, izvršna direktorica UN Global Compacta, istaknula je rad Global Compact Mreže Hrvatska, referirajući se na prošlogodišnji Ring the Bell event na Zagrebačkoj burzi kojem je nazočio predsjednik Zoran Milanović, te na posebnost Target Gender Equality programa u Hrvatskoj u sklopu kojeg prolazimo zakonodavni okvir, te polaznice rade na postavljanju osobnih ciljeva za uspjeh, uz organizacijske ciljeve za veću ravnopravnost muškaraca i žena. 

8 tvrtki u Hrvatskoj pridružile su se globalnom programu Climate Ambition Accelerator

24.06.2021.

2021. godine UN Global Compact pokreće Climate Ambition Accelerator, šestomjesečni akceleratorski program koji će tvrtke članice UNGC-a opremiti znanjem i vještinama potrebnim za prepolovljenje globalne emisije do 2030. kako bi se dosegnula nulta emisija do 2050. Cilj programa je potaknuti i proširiti vjerodostojne klimatske akcije u tvrtkama svih veličina, sektora i regija, omogućujući im da postave i ispune značajne obveze smanjenja emisija i zahtjeve Pariškog klimatskog sporazuma.

Target Gender Equality - Prijave otvorene do 31.7.2021.

11.06.2021.

2020. godine Global Compact Mreža Hrvatska pokrenula je višegodišnji program Target Gender Equality za ubrzanje postizanja ravnopravnosti spolova i pružanje podrške tvrtkama koje su članice UN Global Compacta i/ili HUP-a u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu. Program, koji je predstavljen u ožujku 2020. godine u sklopu Ring the Bell eventa za Zagrebačkoj burzi povodom međunarodnog dana žena, poziva na smjelo djelovanje u cilju unapređenja ravnopravnosti spolova i bolje zastupljenosti žena na svim razinama i u svim područjima poslovanja. 
vrh stranice
vrh stranice