Aktualno

Poslovni sektor za klimatski neutralnu Europu – kako ispuniti ambiciju pomoću ciljeva održivog razvoja i Zelenog plana

10.03.2020.

Sve veći broj europskih kompanija mijenja način razmišljanja i poslovanja, te osim poslovnih aspekata, u svakodnevnom poslovanju uzima u obzir okolišne i društvene aspekte. Kako bi transformacija u zeleno gospodarstvo bila uspješna, Europska unija mora osigurati ravnopravne uvjete za sve svoje tvrtke, povećati konkurentnost i ulaganja. Ovo su neki od zaključaka konferencije koja se pod nazivom Poslovni sektor za klimatski neutralnu Europu – kako ispuniti ambiciju pomoću ciljeva održivog razvoja i Zelenog plana održala 9. ožujka 2020. godine u Splitu.

6.3.2020. Pozvoni za ravnopravnost spolova - Ring the Bell for Gender Equality, Zagrebačka Burza, Ivana Lučića 2a, 9:00

06.03.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca, nositelj UN Global Compact inicijative u Hrvatskoj i Zagrebačka burza i ove će godine, po treći put, organizirati događanje pod nazivom Zazvoni za ravnopravnost spolova!

Ono je dio globalnog događaja Ring the Bell for Gender Equality, u sklopu kojeg burze diljem svijeta simboličkim zvukom zvona označavaju početak trgovanja na Međunarodni dan žena. Prve je godine na događanju za ravnopravnost spolova zvonom simbolički zazvonio ministar financija, g.Zdravko Marić, a ove godine poziv je upućen predsjedniku Republike Hrvatske g. Zoranu Milanoviću.

AD Plastik, Hrvatska kontrola zračne plovidbe i Lidl Hrvatska osvojili Deloitteove nagrade „Green Frog“ za najbolje izvješće o održivosti, najveći napredak u izvještavanju i originalnost u izvještavanju u 2019. godini

26.02.2020.

Zagreb, 26. veljače 2020. - AD Plastik Grupa osvojila je Green Frog Award 2019, nagradu koju Deloitte Hrvatska već petu godinu zaredom dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju, a ove su se godine kao punopravni partneri u izboru pridružili Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact mreža Hrvatska. Osim nagrade za najbolje izvješće, dodijeljena je i nagrada za napredak u izvještavanju koju je osvojila Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za originalnost u izvještavanju, a osvojio ju je Lidl Hrvatska.

26.2.2020. Konferencija: Zapošljavanje s učinkom, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb

26.02.2020.

Vođeni uvjerenjem kako je održavanje ravnoteže između gospodarskih, socijalnih i ekonomskih faktora jedan od strateških interesa svakog modernog društva, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Global Compact Mreža Hrvatska i Deloitte Hrvatska organiziraju Konferenciju “Zapošljavanje s učinkom”, koja će se održati u srijedu, 26. veljače 2020. godine, s početkom u 9 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (Radnička cesta 52/1, Zagreb).

 

U HUP-u održana radionica o integritetu i etičnosti u poslovanju

14.02.2020.

Jučer je u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca za prepunu dvoranu članova HUP-a i UN Global Compacta održana radionica Integritet u poslovanju: Etika i donošenje odluka pod vodstvom dr.sc. Silvije Vig. Polaznici radionice dobili su između ostalog odgovore na pitanja: kako pojedinci donose etičke odluke; kako znaju je li neka odluka etična; te zašto pojedinci donose neetičke odluke unatoč tome što znaju da su neetičke. Razmislili su i o vlastitim etičkim odgovornostima te etičnom razmišljanju, reagiranju i donošenju odluka, kako poslovnih tako i odluka u privatnom životu.

Target Gender Equality - poziv na uključenje

14.02.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Mreža Hrvatska pokreću program naziva Target Gender Equality za ubrzanje postizanja rodne ravnopravnosti i pružanje podrške tvrtkama koje su članice UN Global Compacta i/ili HUP-a u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu. Program poziva na smjelo djelovanje u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na svim razinama i u svim područjima poslovanja. Program započinje 2020. godine s naglaskom na povećanju zastupljenosti žena na upravnoj i izvršnoj razini. U godini 2021. program će dobiti i dodatne dimenzije ženskog vodstva, poput uključivanja poduzeća pod vodstvom žena u globalne dobavljačke lance.

 

Održana treća radionica Tri koraka do izvješća o održivosti

16.12.2019.

U petak, 13. prosinca, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je i treća, posljednja ove godine, radionica o nefinancijskom izvještavanju i izvješću o održivosti. Radionice su namjenjene članovima HUP-a a organizira ih Global Compact Hrvatska pri HUP-u u suradnji s Institutom za društveno odgovorno poslovanje. Cilj ovih radionica je približiti članicama HUP-a GRI smjernice za nefinancijsko izvještavanje te kako integrirati ciljeve održivog razvoja u korporativno poslovanje i proces izvještavanja.

13.12.2019. Tri koraka do izvješća o održivosti - radionica, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb

13.12.2019.

Pozivamo vas na treću radionicu o nefinacijskom izvještavanju prema GRI standardima i Ciljevima održivog razvoja: TRI KORAKA DO IZVJEŠĆA O ODRŽIVOSTI. 

Radionica u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, Global Compact Hrvatska i Instituta za društveno odgovorno poslovanje održat će se u petak, 13. prosinca 2019. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1.kat, od 10:00 do 14:00 sati pod vodstvom Nikoline Markota Vukić, dr. sc, stručnjakinje za nefinancijskog izvještavanje, suosnivačice i predsjednice Instituta za društveno odgovorno poslovanje, i Vali Marszalek, izvršne direktorice Global Compact Hrvatska i savjetnice za održivi razvoj i DOP u Hrvatskoj udruzi poslodavaca.

 

vrh stranice
vrh stranice