Aktualno

A1 Hrvatska pridružila se UN Global Compact inicijativi

08.12.2020.

Zagreb, 8. prosinca 2020. – Kao društveno odgovorna kompanija kojoj je održivo poslovanje jedna od glavnih strateških odrednica, A1 Hrvatska postala je dio UN Global Compact inicijative. Potpisivanjem sporazuma obvezuje se ugraditi deset temeljnih načela u svoje poslovanje te promovirati društveno odgovorno poslovanje i stvarati preduvjete za održiv gospodarski razvoj.

Kaufland Hrvatska pridružio se inicijativi UN Global Compact

17.06.2020.

Nakon što se u ožujku 2020. Kaufland u Njemačkoj u okviru grupacije Schwarz pridružio United Nations Global Compactu (UNGC), isto je učinio i Kaufland Hrvatska 2.6.2020. Pristupanjem ovoj najvećoj i najvažnijoj svjetskoj inicijativi za održivi razvoj i korporativnu održivost Kaufland se obvezao na poštivanje deset načela održivosti koji se odnose na područja ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Ovim potezom dugogodišnja predanost temama okoliša i održivosti postaje jedna od strateških odrednica Kauflanda.

Poslovni sektor za klimatski neutralnu Europu – kako ispuniti ambiciju pomoću ciljeva održivog razvoja i Zelenog plana

10.03.2020.

Sve veći broj europskih kompanija mijenja način razmišljanja i poslovanja, te osim poslovnih aspekata, u svakodnevnom poslovanju uzima u obzir okolišne i društvene aspekte. Kako bi transformacija u zeleno gospodarstvo bila uspješna, Europska unija mora osigurati ravnopravne uvjete za sve svoje tvrtke, povećati konkurentnost i ulaganja. Ovo su neki od zaključaka konferencije koja se pod nazivom Poslovni sektor za klimatski neutralnu Europu – kako ispuniti ambiciju pomoću ciljeva održivog razvoja i Zelenog plana održala 9. ožujka 2020. godine u Splitu.

6.3.2020. Pozvoni za ravnopravnost spolova - Ring the Bell for Gender Equality, Zagrebačka Burza, Ivana Lučića 2a, 9:00

06.03.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca, nositelj UN Global Compact inicijative u Hrvatskoj i Zagrebačka burza i ove će godine, po treći put, organizirati događanje pod nazivom Zazvoni za ravnopravnost spolova!

Ono je dio globalnog događaja Ring the Bell for Gender Equality, u sklopu kojeg burze diljem svijeta simboličkim zvukom zvona označavaju početak trgovanja na Međunarodni dan žena. Prve je godine na događanju za ravnopravnost spolova zvonom simbolički zazvonio ministar financija, g.Zdravko Marić, a ove godine poziv je upućen predsjedniku Republike Hrvatske g. Zoranu Milanoviću.

AD Plastik, Hrvatska kontrola zračne plovidbe i Lidl Hrvatska osvojili Deloitteove nagrade „Green Frog“ za najbolje izvješće o održivosti, najveći napredak u izvještavanju i originalnost u izvještavanju u 2019. godini

26.02.2020.

Zagreb, 26. veljače 2020. - AD Plastik Grupa osvojila je Green Frog Award 2019, nagradu koju Deloitte Hrvatska već petu godinu zaredom dodjeljuje za najbolje izvješće o održivom razvoju, a ove su se godine kao punopravni partneri u izboru pridružili Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact mreža Hrvatska. Osim nagrade za najbolje izvješće, dodijeljena je i nagrada za napredak u izvještavanju koju je osvojila Hrvatska kontrola zračne plovidbe. Po prvi puta dodijeljena je i nagrada za originalnost u izvještavanju, a osvojio ju je Lidl Hrvatska.

26.2.2020. Konferencija: Zapošljavanje s učinkom, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb

26.02.2020.

Vođeni uvjerenjem kako je održavanje ravnoteže između gospodarskih, socijalnih i ekonomskih faktora jedan od strateških interesa svakog modernog društva, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Global Compact Mreža Hrvatska i Deloitte Hrvatska organiziraju Konferenciju “Zapošljavanje s učinkom”, koja će se održati u srijedu, 26. veljače 2020. godine, s početkom u 9 sati u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (Radnička cesta 52/1, Zagreb).

 

U HUP-u održana radionica o integritetu i etičnosti u poslovanju

14.02.2020.

Jučer je u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca za prepunu dvoranu članova HUP-a i UN Global Compacta održana radionica Integritet u poslovanju: Etika i donošenje odluka pod vodstvom dr.sc. Silvije Vig. Polaznici radionice dobili su između ostalog odgovore na pitanja: kako pojedinci donose etičke odluke; kako znaju je li neka odluka etična; te zašto pojedinci donose neetičke odluke unatoč tome što znaju da su neetičke. Razmislili su i o vlastitim etičkim odgovornostima te etičnom razmišljanju, reagiranju i donošenju odluka, kako poslovnih tako i odluka u privatnom životu.

Target Gender Equality - poziv na uključenje

14.02.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Mreža Hrvatska pokreću program naziva Target Gender Equality za ubrzanje postizanja rodne ravnopravnosti i pružanje podrške tvrtkama koje su članice UN Global Compacta i/ili HUP-a u postavljanju i ispunjenju ambicioznih korporativnih ciljeva za bolju zastupljenost i vodstvo žena u poslovnom svijetu. Program poziva na smjelo djelovanje u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na svim razinama i u svim područjima poslovanja. Program započinje 2020. godine s naglaskom na povećanju zastupljenosti žena na upravnoj i izvršnoj razini. U godini 2021. program će dobiti i dodatne dimenzije ženskog vodstva, poput uključivanja poduzeća pod vodstvom žena u globalne dobavljačke lance.

 

vrh stranice
vrh stranice