Izabrani članovi Upravnog odbora UN Global Compact mreže Hrvatske

16.02.2023.

Zagreb, 16. veljače 2023. Na izbornoj skupštini članova UN Global Compact mreže Hrvatske, izabrani su članovi Upravnog odbora na mandat od 3 godine.

 

·       Marina Burazer, direktorica marketinga Fortenova grupa,

·       Marinko Došen, predsjednik Uprave AD Plastik,

·       Vali Marszalek, direktorica ESG odjela Mazars,

·       Dajana Mrčela, predsjednica Uprave Saponije,

·       Irena Weber, glavna direktorica Hrvatske udruge poslodavaca,

·       Matija Žulj, osnivač i CEO tvrtke AGRIVI.

 

Opću skupštinu UN Global Compacta mreže u Hrvatskoj čini 68 članica. Global Compact mreža Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti za napredak prema Ciljevima održivog razvoja i postizanje korporativne održivosti.

Lokalne mreže UN Global Compacta, među kojima je i Hrvatska, unaprjeđuju korporativnu održivost na nacionalnoj i regionalnoj razini, pomažući tvrtkama da razumiju lokalne prilike, izazove i očekivanja. Nastavno na to izabran je Upravni odbor UN Global Compact Hrvatska koji dobiva mandat za daljnje upravljanje i vođenje mreže.

UN Global Compact najveća je svjetska inicijativa za održivi razvoj i korporativnu održivost, s preko 21.000 članica u 162 države i preko 70 lokalnih mreža diljem svijeta. Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, UN Global Compact dobio je mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici diljem svijeta u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030. Tvrtke članice i potpisnice ovog Globalnog sporazuma dužne su poslovati poštujući Deset načela UN Global Compacta koja uzimaju u obzir temeljne odgovornosti poslovanja u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije, a koja se temelje na međunarodno prihvaćenim deklaracijama i konvencijama UN-a, te tako djeluju kao normativni autoritet za odgovorno poslovanje. Uključivanjem Deset načela u strategije, politike i procedure, te uspostavljanjem kulture integriteta, tvrtke ne samo da podupiru svoje osnovne odgovornosti prema ljudima i planeti, već i osiguravaju dugoročni poslovni uspjeh.

Tvrtke koje poštuju Načela UN Global Compacta, imaju bolju poziciju u međunarodnom poslovnom okruženju te mogućnost prepoznavanja potencijalnih komparativnih prednosti i razvijanje svoje konkurentnosti.

  

vrh stranice