AktualnoUdruga zdravstvene njege u kući

11.05.2021.

Predsjednik HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi Pavo Ćorluka i direktorica Udruge Marijana Filipić sudjelovali su na XIII Simpoziju medicinskih sestara zdravstvene njege u kući koji je održan u Poreču od 6. do 9. svibnja 2021. 

Pavo Ćorluka izabran za predsjednika HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi u još jednom mandatu

18.02.2021.

Članovi HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skbi za predsjednika Udruge u još jednom mandatu jednoglasno su izabrali  Pavu Ćorluku na Izbornoj Skupštini održanoj 18. veljače 2021.

Za dopredsjednike su izabrani Maša Smokrović i Marin Roman, a za članove Izvršnog odbora Nikša Siniša Matas, Ivana Buday, Goran Cvetojević, Petar Ćosić, Mirko Žužić, Mladen Šarac i Renata Deduš

Održana sastanak HUP-Koordinacije zdravstvene njege i fizikalne terapije u kući

17.11.2020.

Članovi HUP-Koordinacije zdravstvene njege u kući i fizikalne terapije u kući održali su online sastanak kako bi razmotrili stanje u djelatnosti. Činjenica je, stava su članovi, kako se nalaze u novoj krizi za koju se ne može procijeniti koliko će dugo trajati. 

Pružatelji usluga u zdravstvu (i privatni i javni) nalaze se u izuzetno teškom i zahtjevnom razdoblju koje je   obilježeno konstantnim  rastom  troškova. 

 

Obavljanje djelatnosti na ruralnim, izoliranim i depriviranim podrucjima

16.09.2020.

Na inicijativu HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi  održan je sastanak u Ministarstvu zdravstva. Na sastanku u ime HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi sudjelovali su Nikša Matas, Petar Ćosić i Marijana Filipić. Od predstavnika Ministarstva bili su dr. Plazonić, državni tajnik, dr. Kramarić, dr. Predavec i dr. Grgurić Štimac te u ime HZZO-a dr. Šušković i dr. Vajagić.

Izmjene i dopune Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi – ver. 8/1 (17/07/2020)

18.07.2020.

17. srpnja 2020. objavljene su https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-domovi-posjeti-potrepstine-i-dodatne-usluge.pdf

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne mijenjaju se u cilju unaprjeđenja kvalitete života i dobrobiti korisnika smještaja vezano uz posjete korisnicima, dostavu potrepština te vezano uz dodatne ugovorene usluge – usluge fizikalne terapije, pokretne specijalističke gerontološko-stomatološki timove, ambulante primarne zdravstvene zaštite  i dr. 

vrh stranice
vrh stranice