AktualnoObavljanje djelatnosti na ruralnim, izoliranim i depriviranim podrucjima

16.09.2020.

Na inicijativu HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi  održan je sastanak u Ministarstvu zdravstva. Na sastanku u ime HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi sudjelovali su Nikša Matas, Petar Ćosić i Marijana Filipić. Od predstavnika Ministarstva bili su dr. Plazonić, državni tajnik, dr. Kramarić, dr. Predavec i dr. Grgurić Štimac te u ime HZZO-a dr. Šušković i dr. Vajagić.

Izmjene i dopune Uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi – ver. 8/1 (17/07/2020)

18.07.2020.

17. srpnja 2020. objavljene su https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke-domovi-posjeti-potrepstine-i-dodatne-usluge.pdf

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne mijenjaju se u cilju unaprjeđenja kvalitete života i dobrobiti korisnika smještaja vezano uz posjete korisnicima, dostavu potrepština te vezano uz dodatne ugovorene usluge – usluge fizikalne terapije, pokretne specijalističke gerontološko-stomatološki timove, ambulante primarne zdravstvene zaštite  i dr. 

Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za pružatelje socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi

13.04.2020.

Na stranicama Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi objavljena je Uputa za sprečavanje i suzbijanje COVID -19 https://mdomsp.gov.hr/vijesti-8/upute-za-sprecavanje-i-suzbijanje-epidemije-covid-19-za-pruzatelje-socijalnih-usluga-u-sustavu-socijalne-skrbi/12708

Uputa se odnosi na domove za starije i nemoćne osobe i druge pružatelje socijalnih usluga smještaja i organiziranog stanovanja (ustanove, obiteljski domovi, udomiteljske obitelji i drugi pružatelji sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi).

 

Usluge zdravstvene njege u kući još najviše 2 mjeseca, fizikalne terapije mjesec

09.04.2020.

Djelatnost zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi je u ovim koronavirusom prouzročenim kriznim vremenima izuzetno osjetljivo područje jer se radi o skrbi za izrazito ranjive kategorije građana – stari i nemoćni, psihički bolesne odrasle osobe, djeca s poteškoćama smještena u domovima socijalne skrbi te zdravstvena njega i fizikalna terapija koja se provodi u kući pacijenta.

Kako ističu u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) – Udruzi zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrb, to su područja koja zahtijevaju osobni pristup prema svakom od korisnika.

Zdravstveni djelatnici umjesto e-propusnice mogu koristiti iskaznicu nadležne Komore

06.04.2020.

Ravnateljstvu policije dostavilo je  uputu da medicinsko osoblje koje posjeduje  iskaznice izdane od nadležnih Komora, a koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 nije dužno ishoditi e-Propusnicu, već se mogu kretati temeljem:

 

- Liječničkih iskaznica izdanih od Hrvatske liječničke komore

- Članske iskaznice izdane od Hrvatske komore medicinskih sestara

- Članske iskaznice izdane od Hrvatske ljekarničke komore

- Članske iskaznice izdane od Hrvatske komore dentalne medicine

 

vrh stranice
vrh stranice