Aktualno

Početak novog projekta za prehrambeni sektor u suradnji s međunarodnom organizacijom poslodavaca FDEU i sektorskim sindikatom EFFAT

20.10.2022.

Međunarodna poslodavačka organizacija za prehrambeni sektor Food&Drink Europe i međunarodni sektorski sindikat EFFAT- European Federation of Trade Unions in the Food, Agriculture and Tourism započeli su novi projekt na temu „Social dialogue and the sustainable recovery strategy post-COVID in the food and drink industry“.

 HUP je kao reprezentativna poslodavačka organizacija u Hrvatskoj i član FDEU pozvan da sudjeluje u projektu u kojem će u Upravnom  odboru projekta HUP predstavljati gđa Maja Malić, savjetnica Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede.

Stanko Barbarić novi predsjednik HUP-Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede

13.10.2022.

U srijedu 12. listopada održana je redovita i izborna Skupština Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede na kojoj je za predsjednika Udruge na mandat od 4 godine izabran Stanko Barbarić, direktor tvrtke Fragaria d.o.o. koja je vodeća tvrtka u Hrvatskoj za proizvodnju, uvođenje novih tehnologija i konzalting u voćarstvu i povrćarstvu te proizvodnju voćarskog i vinogradarskog sadnog materijala vrhunske kvalitete. Tvrtka ima preko 100 zaposlenih stručnjaka, iz godine u godinu konstantno podiže nove nasade te trenutno ima organiziranu proizvodnju voća na više od 200 ha te povrća na 50 ha.

HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića pokreće društveno odgovornu kampanju o važnosti umjerene konzumacije alkohola i sprječavanja maloljetničke konzumacije

25.05.2022.

HUP Koordinacija proizvođača, trgovaca i distributera jakih alkoholnih pića pokreće aktivnosti za javnost i ugostitelje, s ciljem dodatnog informiranja o važnosti umjerene i odgovorne konzumacije, kao i o odgovornom posluživanju alkohola u ugostiteljskim objektima, kako bi djelovala i potaknula prevenciju maloljetničke konzumacije alkohola.

Natječaj za bespovratna sredstva (darovnice) za provedbu tipa operacije 16.4.1. Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta - 6,2 milijuna kuna

12.08.2020.

 Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za provedbu podmjere 16.4. "Potpora za horizontalnu i vertikalnu suradnju sudionika u lancu opskrbe za uspostavljanje i razvoj kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta te za promicanje aktivnosti u lokalnom kontekstu u vezi s razvojem kratkih lanaca opskrbe i lokalnih tržišta" - provedba tipa operacije 16.4.1 „Kratki lanci opskrbe i lokalna tržišta“.

 

Vijeće za poljoprivredu i ribarstvo, 20. srpnja 2020

21.07.2020.

Na prvom fizičkom sastanku Vijeća za poljoprivredu i ribarstvo od siječnja 2020., ministri su detaljno raspravljali o strategiji From Farm to Fork, zelenoj arhitekturi paketa za reformu zajedničke poljoprivredne politike (CAP) i tržišnoj situaciji u kontekstu COVID-19 krize.

 

Zemlje EU nezaposlene hitno prebacuju u poljoprivredu, da je spase. I naši proizvođači preklinju, što radi Vlada?

07.04.2020.

Dok se sa zebnjom prate podaci o broju prijavljenih na burzu rada i sve većem broju onih čija radna mjesta ovise o tzv. Vladinom minimalcu, u Hrvatskoj i šire postoje i djelatnosti koje strepe da u situaciji pandemije i nezapamćenih restrikcija neće uspjeti naći dovoljno radnika. I da će im zbog toga sve što su dosad radili doslovno – istruliti.
vrh stranice
vrh stranice