Aktualno

Zemlje EU nezaposlene hitno prebacuju u poljoprivredu, da je spase. I naši proizvođači preklinju, što radi Vlada?

07.04.2020.

Dok se sa zebnjom prate podaci o broju prijavljenih na burzu rada i sve većem broju onih čija radna mjesta ovise o tzv. Vladinom minimalcu, u Hrvatskoj i šire postoje i djelatnosti koje strepe da u situaciji pandemije i nezapamćenih restrikcija neće uspjeti naći dovoljno radnika. I da će im zbog toga sve što su dosad radili doslovno – istruliti.

U HUP-u osnovana Koordinacija proizvođača, prerađivača i distributera kave

17.12.2019.

Zagreb, 17.12.2019. – U HUP-u je osnovana Koordinacija proizvođača, prerađivača i distributera kave kao dio jedne od HUP-ovih najjačih granskih udruga - HUP-ove Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede. Za predsjednika Koordinacije izabran je Josip Budimir, savjetnik Uprave Francka d.d, a za dopredsjednika Laurentiu Dimitriu, generalni direktor Nestlé za Hrvatsku, BiH i Sloveniju. Koordinacija je osnovana s ciljem stvaranja snažnije suradnje s relevantnim institucijama i daljnjeg unapređenja i podizanja kvalitete poslovanja industrije proizvodnje, distribucije i prerade kave.

U HUP-u predstavljen Nacrt konačnog prijedloga Zakona o poljoprivredi

25.10.2018.

Zagreb, 24.10.2018. – Danas je u HUP-u pred članovima Izvršnog odbora HUP- Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede bio predstavljen Nacrt konačnog prijedloga Zakona o poljoprivredi koji će uskoro biti upućen u 2. čitanje u saborsku proceduru. Nacrt je predstavio Tugomir Majdak, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, a predstavljanju su nazočili Dalibor Kezele, predsjednik Izvršnog odbora HUP-UPIIP-a, Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a te ostali članovi udruge.

vrh stranice
vrh stranice