Aktualno

Završna konferencija projekta „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“

17.02.2023.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike organiziralo je završnu konferenciju projekta „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“, 16. veljače 2023. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu. Projekt je financiran je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 25.015.165,00 kn (3.320.008,20 EUR), a provodio se od 20. veljače 2019. do 20. veljače 2023. godine. U provedbi su sudjelovala četiri partnera: Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Strukovna udruga djelatnika u upravljanju ljudskim resursima- Centar HR.

Promjene u obrazovanju moraju biti brze i efikasne - o tome ovisi daljnji gospodarski rast i povećanje kvalitete života

12.07.2022.

Vukovar, 12. srpnja 2022. - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru, održala je danas u prostorijama Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ konferenciju pod nazivom:  „Kako politikama rada i kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje potaknuti gospodarski razvoj“ na kojoj su renomirani poduzetnici govorili o značaju povezivanja obrazovanja i tržišta rada, ulozi poslodavaca u Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, ulozi države u kreiranju mjera i politika rada, aktivnim politikama zapošljavanja te trenutnom stanju na našem tržištu rada s posebnim naglaskom na stanje u Slavoniji i Baranji.

Međunarodna konferencija PILC okupila lidere, znanstvenike i poslovne stručnjake

01.04.2022.

Danas je u Opatiji održana 11. međunarodna znanstveno-stručna konferencija PAR International Leadership Conference - PILC 2022., u organizaciji Visoke poslovne škole PAR.

PILC već jedanaest godina uspješno okuplja velik broj znanstvenika, studenata i stručnjaka iz gospodarstva, pružajući poticaj za daljnje poslovanje i mogućnost proširenja profesionalne mreže. PAR ove godine obilježava 15 godina djelovanja pa je ovogodišnja konferencija, čija je tema strateško liderstvo, ujedno i prigodni uvod u slavljeničku godinu.

Demantij HUP- Udruge poslodavaca u obrazovanju RH na tekst objavljen u Novom listu 24. listopada

27.11.2020.

U tekstu objavljenom 24. listopada 2020. u tiskanom izdanju Novog lista, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci prof.dr.sc. Alan Host, koristeći se znanstveno neprimjerenim metodama i pokazujući fundamentalno nerazumijevanje odgovornog financiranja obrazovanja javnim novcem, optužuje potpuno neopravdano privatne visokoškolske ustanove za nelojalnu konkurenciju. Uz to, prejudicirajući budućnost Zakona o HKO koji je još u procesu izmjena potpuno besmisleno širi paniku među studentima stručnih studija. Ključne teze koje dekan Host koristi u intervjuu su neispravne i zato krenimo redom.

22.01.2020. Panel: Uloga istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva u visokom obrazovanju, FER, Unska ulica 3, Zagreb 10:00

22.01.2020.

Pozivamo vas na panel Udruge poslodavaca u obrazovanju i Hrvatske akademske zajednice na temu „Uloga istraživački orijentiranog obrazovanja i studentskog poduzetništva u visokom obrazovanju“ koja će se održati u srijedu, 22. siječnja 2020. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Unska ulica 3, Siva vijećnica (prizemlje) s počekom u 10 sati.

vrh stranice
vrh stranice