Virtualni asistenti - da bi se poduzetnici mogli baviti poduzetništvom

28.04.2022.

Hrvatska udruga poslodavaca u partnerstvu sa UNIST Tehnološkim parkom- SPINIT u Splitu je održala radionicu „Virtualni asistenti – da bi se poduzetnici mogli baviti poduzetništvom“.

 

Sanja Veletanlić, vlasnica i voditeljica Go2human Huba (hub.go2human.com) koji spaja virtualne asistente i poduzetnike i pomaže im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos, pojasnila je pojam virtualnih asistenata te zadovoljstvo klijenata koji su je angažirali. Virtualni asistenti su napredni vanjski suradnici koji s poduzetničkih leđa skidaju teret velike administracije i svakodnevnih operacija potrebnih u svakom poslovanju. Oni su samostalni vanjski suradnici koji nisu zaposleni kod klijenta i rade na svojoj poslovnoj opremi. Suradnja s virtualnim asistentima se sklapa jednostavno i brzo putem interneta. Rezultati istraživanja su pokazali da su virtualni asistenti visokoobrazovane osobe, uobičajeno ženskog spola, koji imaju napredna informatička znanja i koji se konstantno usavršavaju kako bi njihovi klijenti dobili kvalitetnu uslugu.

 

Virtualnog asistenta možete odabrati po njihovim specijalizacijama i vašim potrebama, primjerice, računovodstvenog asistenta, marketinškog, prodajnog, HR asistenta kao i onog tko generalno poznaje administraciju i organizaciju poslovanja. Razine virtualnih asistenata junior, mid-level i senior se određuju prema konkretnim poslovima koje oni trebaju obavljati. Virtualne asistente angažirate ako nemate potrebe za osobom koja će za vas obavljati poslove u punom radnom vremenu i oni nisu zamjena za zaposlenika. Oni pomažu u situacijama kad nemate potrebu za zapošljavanjem, a postojeći zaposlenici su preopterećeni određenim poslovima u određenom periodu.

Mia Topić Utrobičič  kao virtualna asistentica pruža podršku domaćim i stranim klijentima za administraciju, istraživanje tržišta i korisničku podršku. Predstavila je proces delegiranja zadataka virtualnom asistentu te obvezno određivanje rokova u kojem treba završiti delegirane zadatke.

Na radionici su aktivno sudjelovali mali i srednji poduzetnici koji su prepoznali mogućnosti korištenja virtualnih asistenata i koji zbog preopterećenosti svakodnevnim zadacima, imaju premalo vremena za bavljenje manje strateški važnim dijelom svog poslovanja.

 

vrh stranice