Potpisan Sporazum o suradnji HUP Podružnice Dalmacija i UNIST Tehnološkog parka Split

13.04.2022.

13. travnja 2022., u Splitu, potpisan je Sporazum o suradnji Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija i UNIST Tehnološkog parka. Potpisivanju Sporazuma nazočili su  direktorica regionalnog ureda Split Vesna Ivić Šimetin, predsjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija Helena Budiša  i direktor UNIST Tehnološkog parka Sven Gotovac.

Ciljevi ovog Sporazuma obuhvaćaju područja obrazovanja, poticanje razvoja gospodarstva te povezivanja start up tvrtki sa gospodarskim subjektima u Dalmaciji s ciljem dijeljenja znanja i iskustva te povećanja konkurentnosti navedenih tvrtki.

Na polju obrazovanja, suradnja će se odvijati putem uključivanje korisnika UNIST Tehnološkog parka u seminare i radionice Hrvatske udruge poslodavaca organizirane u Splitu te organizaciju seminara i radionica u prostorima UNIST Tehnološkog parka za članove HUP-a i korisnike UNIST Tehnološkog parka. Prva u nizu radionica održat će se krajem travnja ove godine.

Na polju poticanja razvoja gospodarstva, dvije institucije će surađivati u istraživačkim studijama vezanim za razvoj gospodarstva, organizaciji okruglih stolova i konferencija kojima je svrha poticanje razvoja gospodarstva i  veći utjecaj na kreiranje gospodarske politike te će surađivati u međunarodnim projektima od obostranog interesa.

 

 

 

vrh stranice