Uspjesi postignuti u 2021. godini

Naporima HUP-a za poduzetnike osigurano više od 500 milijuna kuna dodatnih bespovratnih sredstava za projekte usmjerene na istraživanje i razvoj

14.05.2021.

Zagreb, 14.5.2021. - Nakon višemjesečne neizvjesnosti, na stranicama www.strukturnifondovi.hr  objavljena je Odluka o povećanju alokacije za „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ (tzv. IRI 2 natječaj). Alokacija je povećana za 536.903.873,84 kn kako bi se projektnim prijedlozima usmjerenim na istraživanje i razvoj, a koji su zadovoljili u svim fazama postupka dodjele, osiguralo financiranje. HUP je zadovoljan odlukom resornih ministara koji su prepoznali potencijal i značaj ovih projekata te im ovim bespovratnim sredstvima dali dodatan vjetar u leđa i osigurali njihovu provedbu.

Čarter - Spas u zadnji trenutak

12.03.2021.

Ministarstvo financija je prelomilo te je izašlo u susret čarter kompanijama koje su se zbog krize uzrokovane korona virusom našle u nezavidnoj situaciji, jer po osnovi korištenja plovila u poreznom razdoblju nisu ostvarile prihod u visini od najmanje 7% nabavne vrijednosti plovila.

Verificirani višak ušteda energije iz prošlih godina ne treba se ponovno dokazivati

28.01.2021.

HUP- Udruga energetike ishodovala je tumačenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kojim se uštede koje prelaze obvezu ušteda iz prošlih godina, a koje će se koristiti za ispunjenje obveze u ovoj godini ne treba ponovno verificirati niti dokazivati. Na taj način, uklonjena je prijetnja dodatnog financijskog i administrativnog troška dionicima sustava obveza energetske učinkovitosti.

vrh stranice