U Varaždinu održano stručno predavanje za gospodarstvenike „Instrumenti unutarnjeg tržišta EU za lakše poslovanje gospodarstvenika“

29.09.2017.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta provodi javna događanja pod nazivom „Sve na jednom mjestu“ s ciljem predstavljanja mogućnosti različitih instrumenata unutarnjega tržišta EU-a koji su na usluzi našim građanima, poduzetnicima i javnoj upravi. Uz javno predstavljanje instrumenata unutarnjega tržišta EU-a, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji sa Hrvatskom udrugom poslodavaca provodi i ciklus stručnih predavanja za gospodarstvenike „Instrumenti unutarnjeg tržišta EU za lakše poslovanje gospodarstvenika“.

Ciklus stručnih predavanja održan je u Varaždinu dana 29. rujna 2017. godine te su gospodarstvenicima predstavljena brojna područja: digitalna ekonomija, e-usluge povjerenja, e-računi, zaštita prava potrošača, sustav notifikacije neharmoniziranih propisa (TRIS), informacijski sustav unutarnjeg tržišta namjenjen nadležnim tijelima javne uprave za međusobnu prekograničnu suradnju (IMI), kontaktna točka za proizvode (PCP), jedinstvena kontaktna točka za usluge (JKT), neformalni mehanizam koji pomaže građanima i tvrtkama u rješavanju prekograničnih problema koje uzrokuju tijela javne vlasti na nacionalnoj, regionalnoj ili lokalnoj razini neispravnom primjenom prava EU-a (SOLVIT), te internetski portal Centar unutarnjeg tržišta EU (CUT). Pojašnjena su brojna prava i mogućnosti koje hrvatski poduzetnici imaju na unutarnjem tržištu Europske unije.

Okupljenim gospodarstvenicima se obratila i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr. sc. Martina Dalić koja je tom prilikom, kroz razgovor s poduzetnicima, dobila informacije o konkretnim problemima s kojima se poduzetnici susreću i obavjestila o aktivnostima koje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u okviru svojih nadležnosti poduzima u cilju olakšavanja istih.

Materijale s prezentacije za poduzetnike „Instrumenti unutarnjeg tržišta EU za lakše poslovanje gospodarstvenika“ možete preuzeti ovdje:
HUP_MINGOP_1_sve na jednom mjestu_DIGITALNO GOSPODARSTVO.pdf
HUP_MINGOP_2_sve na jednom mjestu_TRIS.pdf
HUP_MINGOP_3_sve na jednom mjestu_ZAŠTITA POTROŠAČA.pdf
HUP_MINGOP_4_sve na jednom mjestu_PSP_Proizvodi.pdf
HUP_MINGOP_5_sve na jednom mjestu_PSC_Usluge.pdf
HUP_MINGOP_6_sve na jednom mjestu_IMI.pdf
HUP_MINGOP_7_sve na jednom mjestu_SOLVIT.pdf
HUP_MINGOP_8_sve na jednom mjestu_CUT.pdf 
vrh stranice
vrh stranice