U Rijeci održana hibridna konferencija na temu mogućnosti EU fondova i kreditiranja za poduzetnike

11.12.2020.

Rijeka, 11.12.2020. - Danas je u dvorani Aneks Ekonomskog fakulteta u Rijeci u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održana konferencija na temu “Mogućnosti EU fondova za poduzetnike”, s ciljem jačanje svjesnosti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i uočavanja prepreka prilikom samog apliciranja. Na konferenciji je naglasak stavljen na aktualne natječaje za poduzetnike i onome što donosi novo programsko razdoblje 2021. – 2027. godine. HAMAG BICRO je u svojem izlaganju predstavio mogućnosti kreditiranja za poduzetnike, s naglaskom na buduće natječaje, odnosno kreditne linije.

„Ovo je prilika za poslodavce i akademsku zajednicu da se što prije pokrenu i ubrzaju procese povlačenja sredstava. Poduzetnici su ti koji će vjerujem biti sposobni povući značajna sredstva iz aktualnih natječaja, stoga pozdravljam ovu inicijativu HUP-a i njenog glavnog direktora gospodina Zorića.“ - izjavio je uvodno prof. dr.sc. Alent Host, dekan Ekonomskog fakulteta Rijeka

 

„HUP je već održao sličnu konferenciju u Osijeku. Htjeli smo što je prije moguće približiti poduzetnicima detalje o tome što čine nadležno ministarstvo i državne agencije po pitanju kreditiranja. Ostale konferencije održat ćemo u Varaždinu, Splitu i na kraju Zagrebu.Trudimo se uključiti relevantne stručnjake koji će poduzetnicima što je moguće više objasniti kako se aplicirati na natječaje i koje mogućnosti pred njima stoje u tom pogledu. Naša želja je da od potencijalnih ugovorenih sredstava za državu ne ostane ni jedan cent koji je neiskorišten te da što je moguće veći broj tih sredstava ide u gospodarstvo. Gospodarstvu treba pomoć da preživi jer samo preživjelo gospodarstvo može sutra nastaviti raditi i doprinositi društvu, ali i dalje nedovoljno razmišljamo o tome što ćemo sutra kada pandemija stane.“ - rekao je dr.sc. Damir Zorić, glavni direktor HUP-a.

 

Nakon uvodne prezentacije Spomenke Đurić, državne tajnice u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ive Debanić, ravnateljice sektora za financijske instrumente iz HAMAG BICRO-a i Vedrana Kružića, Ravnatelja Regionalne razvojne agencije Primorsko goranske županije, pozvani su svi sudionici konferencije da u konstruktivnoj raspravi iznesu svoja iskustva i dojmove.

vrh stranice