Sastanak vodstva HUP-a sa županom Primorsko – goranske županije Zlatkom Komadinom

09.10.2020.

U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina sastao se s vodstvom HUP - a predvođenim glavnim direktorom Damirom Zorićem. Na sastanku je bilo riječi o radu Udruge kao i uvjetima poslovanja u doba pandemije koronavirusa.

 

Župan Zlatko Komadina podsjetio je na dobru suradnju s podružnicom HUP-a u Rijeci kroz rad županijskog gospodarsko-socijalnog vijeća, posebice rješavanje donedavne krize u Brodogradilištu 3.maj. Također, spomenuo je županijske mjere izravnih potpora malim i srednjim poduzetnicima za ublažavanje posljedica i prilagodbu rada u vrijeme pandemije koronavirusa, kao i potpore za unaprjeđenje mentorskog rada u ugostiteljstvu.

Damir Zorić podsjetio je da je HUP dobrovoljna udruga koja okuplja brojne poduzetnike, socijalni je partner Vladi RH te sudjeluje u radu gospodarsko-socijalnog vijeća. Govoreći o poduzetničkoj klimi u Hrvatskoj, osvrnuo se na proljetošnji lockdown  te na aktualne probleme s linijskim prijevozom putnika.

Sastanku su prisustvovali i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj te Marina Pulišić, predsjednica Vijeća članova HUP-a, Kristian Krpan, predsjednik IO HUP Rijeka i Nenad Seifert, direktor HUP Rijeka.

 

vrh stranice