U Osijeku održan PUMA seminar na temu zaštite okoliša

14.07.2023.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizirao je seminar na temu „Integriranje ciljeva zaštite okoliša u održivo poslovanje“ koji se održao 14. srpnja 2023. godine u prostorijama HUP Regionalnog ureda Osijek. 

Sedamnaest globalnih ciljeva za održivi razvoj (Sustainable Development Goals, SDG) usmjereni su ka postizanju kontinuiranog gospodarskog i socijalnog napretka no bez štete za okoliš i prirodne resurse koji su značajni za sva današnja društva, ali i buduće generacije. S ciljem osiguravanja dugoročno održivog načina poslovanja sve više organizacija diljem svijeta usvaja skup načela kojima se osigurava odgovorno okolišno, društveno i korporativno upravljanje (ESG) koje je usko vezano uz smanjenje onečišćenja ekosustava i klimatskih promjena te očuvanje energenata. Seminar je bio usmjeren na edukaciju o osnovama održivog poslovanja, razvoj „zelenih“ vještina važnih za unaprijeđenje okolišnog upravljanja (u skladu s obveznom prilagodbom europskom zakonodavstvu) i mogućnosti povećanja ESG rezultata u svrhu unaprjeđenja poslovanja.

Ovaj interaktivni seminar održali su stručnjaci iz područja zaštite okoliša Odjela za biologiju Sveučilišta u Osijeku, dr. sc. Anita Galir Balkić i dr. sc. Tanja Žuna Pfeiffer.

I ovaj seminar je održan u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od petnaest godina.

vrh stranice