Sankcije EU-a Rusiji

EU donio šesti paket sankcija protiv Rusije

06.06.2022.

S obzirom na kontinuirani agresivni rat Rusije protiv Ukrajine, potporu koju Bjelarus pruža i izvještaje o zločinima koje su ruske oružane snage počinile u Ukrajini, Vijeće je odlučilo uvesti šesti paket gospodarskih i pojedinačnih sankcija protiv Rusije i Bjelarusa.

Ukrajina: Sredstva iz kohezijskih fondova za potporu ljudima u bijegu od ruske invazije na Ukrajinu

09.03.2022.

Komisija je jučer (8.3. 2022.) donijela prijedlog djelovanja kohezijske politike za izbjeglice u Europi (CARE) kako bi se državama članicama i regijama omogućilo da pruže hitnu potporu ljudima koji bježe od ruske invazije na Ukrajinu. Prijedlogom CARE omogućuje se potrebna fleksibilnost u provođenju pravila kohezijske politike za razdoblje 2014. – 2020. radi brze preraspodjele dostupnih sredstava za hitnu potporu.

SANKCIJE: Republika BJELARUS-Vijeće uvelo sankcije za još 22 osobe i daljnja trgovinska ograničenja

04.03.2022.

Vijeće je odlučilo uvesti ciljane mjere ograničavanja s obzirom na djelovanja kojima se podrivaju ili ugrožavaju teritorijalna cjelovitost, suverenitet i neovisnost Ukrajine, koje su usmjerene na 22 visokopozicionirana člana bjeloruskog vojnog osoblja s obzirom na njihovu ulogu u donošenju odluka i strateškom planiranju koji su doveli do sudjelovanja Bjelarusa u ruskoj agresiji na Ukrajinu. Dvadeset članova bjeloruskog vojnog osoblja već je 24. veljače uvršteno na popis u istom kontekstu.

vrh stranice
vrh stranice