Reakcija HUP-a na problem prijave na natječaj: POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP-a KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT)

29.08.2018.

28.8.2018. u 11.00 sati otvorene su prijave za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“, Referentna oznaka: KK.03.2.1.18.

Ubrzo nakon otvaranja prijava, članovi Hrvatske udruge poslodavaca – poduzetnici i konzultanti za pripremu EU projekata obavijestili su nas kako su za vrijeme prijava (koje su trajale manje od 1 minute), uočene brojne nepravilnosti rada platforme eFondovi. Poteškoće su rezultirale različito zabilježenom vremenu trenutka podnošenja prijave za projekte koji su predavani istovremeno.

HUP Udruga profesionalaca za fondove EU reagirala je prema nadležnim ministarstvima: Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU te će s njima održati hitan sastanak na ovu temu u četvrtak, 30.8.2018.

Svi natječaji tj. Pozivi na dostavu projektnih prijedloga i sustavi prijave na iste moraju poštovati načela transparentnosti, jednakog tretmana i nediskriminacije. Hrvatska udruga poslodavaca inzistira da se rad sustava eFondovi za vrijeme prijava na predmetni natječaj mora ispitati i dokazati njegova ispravnost ili manjkavost. Hrvatska udruga poslodavaca i njeni članovi otvoreni su za suradnju s nadležnim ministarstvima a kako bi se pronašlo najbolje moguće rješenje za buduće natječaje.

Obzirom na izrazito velik interes – 832 prijave koje su zaprimljene prije objave privremenog obustavljanja Poziva, HUP će se zalagati za povećanje alokacije za postojeći i što skoriju objavu novih poziva koji bi sufinancirali IKT kapacitete malim i srednjim poduzetnicima.

vrh stranice