Državne tajnice Mikuš Žigman i Đurić s predstavnicima HUP EUPRO

11.05.2018.

Na inicijativu HUP-Udruge Udruga profesionalaca za fondove EU 8. svibnja 2018. održan je sastanak u prostorijama HUP-a s Spomenkom Đurić, državnom tajnicom  Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Natašom Mikuš Žigman, državnom tajnicom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

 

Tema sastanka bilo je pad sustava eFondovi 3. svibnja 2018. godine prilikom prijava na natječaj „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-a“.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga privremeno je obustavljen sat vremena nakon otvaranja zbog učestalih tehničkih poteškoća i povremene nemogućnosti pristupa sustavu slijedom velikog interesa prijavitelja.

Nakon analize nastalih poteškoća zaključeno je kako sustav eFondovi zbog preopterećenosti nije bio u mogućnosti zaprimiti i registrirati sve projektne prijedloge niti pouzdano zabilježiti podatke o vremenu zaprimanja projektnih prijedloga stoga nije bilo moguće garantirati jednaki tretman svih prijavitelja. Iz tih razloga, natječaj je morao biti otkazan a otvaranje novog očekuje se kroz mjesec dana – pojasnila je državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Spomenka Đurić.

Nataša Mikuš Žigman, državna tajnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta naglasila je kako je prioritet da se natječaj objavi što prije kako prijavitelji koji su spremni za provedbu mogli započeti projekte vodeći računa kako troškovi mogu biti prihvatljivi sa danom predaje projekta po novom Pozivu.

Predstavnici HUP Udruge profesionalaca za fondove EU, a s čim su se složite i državne tajnice,  na sastanku su istaknuli važnost da se novi natječaj otvori što je prije moguće kako bi se poduzetnicima omogućilo da započnu provedbu projekata, da se maksimalno izađe u susret prijaviteljima koji su uredno predali projektni prijedlog i svu dokumentaciju te da ne moraju za novi Poziv dodatno trošiti vrijeme i resurse. Isto tako istaknuli su važnim da se zadrže isti uvjeti za prijavitelje u novom Pozivu.

vrh stranice