Održan je sastanak HUP-a, MGPO te MRRFEU na temu IKT natječaja

30.08.2018.

U četvrtak, 30.8.2018 održan je hitan sastanak predstavnika HUP Udruge profesionalaca za fondove EU te HUP Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU na temu poteškoća kod prijava na IKT natječaj.

 

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“, objavljen 28.8.2018. u 11.00 sati, zatvoren je u 35.-toj sekundi kada je broj prijava dosegao je 200% ukupne vrijednosti natječaja.

Brojni poduzetnici su nam se požalili na nejasnoće i moguće greške sustava eFondovi te smo konkretne primjere predstavili na sastanku. Naglasili smo da smo i očekivali velik interes poduzetnika a u slučaju ponavljanja natječaja logično je da će odaziv biti još veći te da se alokacija mora povećati. Zaključno, dogovoreno je da će HUP dostaviti prijedloge za brži i kvalitetniji model ocjenjivanja koji ne zahtjeva dodatne resurse od države.

Krajem dana donesena je odluka o poništenju natječaja te je najavljeno raspisivanje novog natječaja u vrijednosti od 200 000 000 kn (400% povećanje) te još važnije da će se projekti birati po kriteriju kvalitete.

Važno je znati kako će troškovi projektnih aktivnosti biti prihvatljivi od dana podnošenja projektnog prijedloga na novi poziv, dok će troškovi pripreme projektnog prijedloga biti prihvatljivi od 9. srpnja 2018. godine.


vrh stranice