RADIONICA: Sigurno upravljajte potraživanjima i spriječite poslovnu prevaru, Rijeka

06.12.2023.

Potraživanja od kupaca u prosjeku su 40% imovine tvrtke ovisno o veličini, djelatnosti, sektoru te je ključno znati procijeniti rizik mogućih zastoja u plaćanju.

25% stečajeva tvrtki uzrokovano je upravo nenaplaćenim potraživanjima. Kupci mogu biti suočeni s financijskim poteškoćama, te neplaniranim događajima koji utječu na njihovu sposobnost da isplate svoje obveze.

U posljednje vrijeme svjedoci smo i sve većeg broja prijevara, ne samo između poduzetnika nego u njima često sudjeluju i građani. Sve češće dobivamo upozorenja od raznih institucija kako se zaštititi. Budući da sustavne prijevare i zlouporaba korporativnog identiteta postaju sve sofisticiranije među poduzećima diljem svijeta, sve više poduzeća žrtve su djelovanja prevaranata.

VRIJEME I MJESTO 

Datum: 06. prosinca 2023. od 10.30 do 12.30h

Lokacija: Veleučilište PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51 000 Rijeka 

 PRIJAVA 


CILJANI POLAZNICI

Vlasnicima i menadžmentu koji aktivno sudjeluju u upravljanju likvidnošću poduzeća u svrhu očuvanja stabilnosti i povećanja profitabilnosti,osobama koje rade u odjelu financija, kontrolinga i naplati potraživanja.

PREDAVAČ 

Lucija Marinčić, direktorica Coface Hrvatska d.o.o. – stručnjak na području osiguranja potraživanja

O PODUZEĆU:

Coface je globalni lider u osiguranju potraživanja i upravljanju rizikom, već više od 75 godina. Globalna mreža stručnjaka pruža podršku, izravno ili putem partnera, za preko 50.000 zadovoljnih klijenata u gotovo 100 zemalja diljem svijeta. Kroz tri jednostavna rješenja: osiguranje potraživanja, upravljanje rizicima i naplatu potraživanja omogućujemo klijentima da donose bolje poslovne odluke, osiguravamo im pouzdane i detaljne informacije, točne analize i procjene, kako bismo im na taj način omogućili da rizike procjenjuju dinamično, u skladu s prilikama na konkretnom tržištu u danom trenutku. Svakodnevno razvijamo inovativna rješenja koja će omogućiti našim klijentima sigurno upravljanje rizikom poslovanja, jer rizik neplaćanja može značajno ugroziti poslovnu aktivnost, ali i poduzeće u cjelini.

   

vrh stranice