PUMA seminar: Priprema za sastavljanje financijskih izvještaja za 2023. i druge porezne aktualnosti; Ekonomski fakultet u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek

23.02.2024.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek organizira koristan seminar na temu: Priprema za sastavljanje financijskih izvještaja za 2023. i druge porezne aktualnosti koji će se održati u petak 23. veljače 2024. godine s početkom u 10 sati na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek u dvorani 2.  

Seminar će obuhvatiti sljedeće teme:

             Financijski izvještaji

o             Izmjene regulatornog okvira (Zakon o računovodstvu, Pravilnik o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja, MSFI, HSFI)

o             Uvođenje eura i preračunavanje usporednih podatak

o             Priznavanje i mjerenje nematerijalne i materijalne imovine

o             Rezerviranja

o             Objava financijskih izvještaja

             Porez na dobit

o             Izmjene poreznih propisa relevantne za utvrđivanje obveze poreza na dobit

o             Stavke povećanja i smanjenje

o             Privremene razlike

             Ostale porezne aktualnosti

             Pitanja/odgovori i rasprava

Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica, a predavač je: dr.sc. Ivan Čevizović, od 2002. do 2006. zaposlen je u poduzeću Reconsult d.o.o. gdje obavlja poslove revizora. Daljnju karijeru nastavlja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu kao asistent na Katedri za računovodstvo, a 2012. godine prelazi u Hrvatsku zajednicu računovođa i financijskih djelatnika kao urednik-savjetnik gdje radi do kraja 2015. Doktorirao je 2012. godine na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Radio je i kao partner za poreze u BDO Savjetovanju d.o.o. Od 2016. godine nastavlja samostalni posao kao ovlašteni porezni savjetnik. Bio je član i predsjednik Odbora za javni nadzor revizije od 2009. do 2015. Od 2015. do 2019. godine bio je potpredsjednik Hrvatske komore poreznih savjetnika. Predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, Poreznom studiju Pravnog fakulteta u Zagrebu, te na PDSS Računovodstvo, revizija i analiza na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do četvrtka 22. veljače 2024. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice