Pokretanje Baze poslovnih žena

05.11.2015.

Ideju Baze poslovnih žena razvila je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova po uzoru na internacionalnu Global Board Ready Women i predstavlja inicijativu koja okuplja poslovne žene sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija.
Uz detaljno razrađene kriterije odabira na našem bi tržištu rada ovakva baza imala ulogu pouzdane i opsežne baze kvalificiranih žena i potencijalnih kandidatkinja. Također, ovakvom bismo bazom dokazali kako na hrvatskom tržištu itekako postoji dovoljan broj žena s respektabilnom karijerom i postignućima koja ih čine spremnima za najodgovornije pozicije.
Stvaranjem Baze trgovačkim se društvima u Republici Hrvatskoj omogućava uvid u listu poslovnih žena koje su temeljem svojih uvjerljivih stručnih kvalifikacija i profesionalnih ostvarenja sposobne preuzeti upravljačke pozicije u trgovačkim društvima koje posluju na hrvatskom odnosno EU tržištu. Kako bi se cilj ostvario formiran je Odbor koji će upravljati Bazom.

Prvi krug natječaja za prijave u Bazu bit će otvoren u četvrtak 5. studenog 2015. Natječaj će trajati do 5. siječnja 2016. Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje prve članice. Novi krug izbora bit će raspisan u prvoj polovici 2016. godine, a raspisivat će se kontinuirano dva do tri puta godišnje.

OBRAZAC_ZA_PRIJAVU

Ispunjeni obrazac za prijavu i CV kandidatkinje trebaju poslati na menadzerice@hup.hr.

Za sve upite obratiti se na progender@prs.hr ; http://staklenilabirint.prs.hr/ .

Po završetku projekta, Hrvatska udruga poslodavaca nastavlja s koordinacijom Baze.

Priopćenje
Baza poslovnih žena – prezentacija
vrh stranice