Održan webinar na temu Gospodarenje ambalažnim otpadom - koji nije u sustavu povratne naknade fonda

25.11.2021.

HUP je 24. studenog 2021. organizirao  Webinar GOSPODARENJE AMBALAŽNIM OTPADOM – koji nije u sustavu povratne naknade Fonda“ u suradnji sa članicom HUP- Udruge malih srednjih poduzetnika tvrtkom Interseroh, a prezentaciju je održala gospođa Katarina Jerbić, dipl.kem.ing., voditeljica odjela zaštite okoliša.

Webinar je okupio 70 sudionika – članova HUP-a iz svih djelatnosti. Prezentacija je trajala 45 min sa mogućnosti postavljanja pitanja članova.

Pozdravnu riječ u ime HUP-a održala je Sanja Smoljak Katić, direktorica Udruge trgovine te dala osvrt na dosadašnje aktivnosti HUP-a po pitanju novog Zakona o gospodarenju otpada i pratećih Pravilnika. Pojedini Pravilnici su trenutno i u formi nacrta na radnim skupinama Ministarstva. Na predavanje su pozvani  i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša koji kao operativno tijelo prate provedbu aktivnosti ambalažnog otpada.

Tijekom prezentacije dan je uvid u zakonsku podlogu te ključne pojmove vezane uz ambalažu i naknade. Kroz interaktivnu diskusiju postavljena su pitanja članova i odmah dani odgovori na upite, a za sve ostale informacije predložena je daljnja mogućnost upućivanja upita prema HUP-a kako bi se naknadno pojasnile ostale nejasnoće iz područja sustava amalažnog otpada koji nije u sustavu povratne naknade.

 

vrh stranice