Održana Skupština Udruge trgovine 01. srpnja 2021 u 14.00 sati

06.07.2021.

Održana je redovna sjednica Skupštine Udruge trgovine dana 01. srpnja na kojem su razmotrene aktivnosti Udruge u proteklom razdoblju kao i ključni prioriteti kojim će se Udruga baviti u nadolazećem razdoblju.

Sjednicu je vodio predsjednik Udruge trgovine g. Martin Evačić, a prezentaciju o radu Udruge održala je Sanja Smoljak Katić direktorica HUP-Udruge trgovine sa pregledom aktivnosti Udruge koja se uključila sva područja komunikacije sa članovima i Stožerom te Vladom zbog novonastalih corona uvjeta poslovanja te područjem zakonodavstva koji su od interesa Udruge. Poseban osvrt je dan i na rad Koordinacije Udruge.

Kao jedna od točki dnevnog reda bila je informacija članovima Udruge o procesu kolektivnog pregovaranja za sklapanje novog granskog Kolektivnog ugovora za trgovinu.

U dijelu prijedloga prioriteta rada Udruge, članovi IO ukazali su na otvorenost Izvršnog odbora za sve teme koje članovi Udruge smatraju hitnim i bitnim za svoje poslovanje. Nastavit će se redovno i pravovremeno informiranje članova, održavanje sjednica tijela Udruga te sudjelovanje u procesu socijalnog dijaloga. Kao jedna o tema koje je udruga prepoznala za nadolazeće razdoblje je tema pripremnih aktivnosti za uvođenje EURA jer trgovine će imati dodatnu fazu prilagodbe tijekom sljedeće godine koje zahtjevaju niz promjena u tekućim procesima poslovanja svih trgovina na tržištu RH. Kao i dosada Udruga će se baviti propisima, unapređivanjem poslovanja za sve subjekte trgovačke djelatnosti te sa ukidanjem i smanjivanjem neporeznih nameta i nepotrebnih administrativnih barijera.

Također, kao novi član Izvršnog odbora Udruge predložen je g. Dario Mamić iz Tommy-a, direktor korporativnih komunikacija, za kojeg su svi nazočni članovi jednoglasno glasali.

 Udruga trgovine je dobrovoljna i neovisna udruga poslodavaca koja djeluje od 1994.g., a štiti i promiče prava i interese svojih članova osobito u području uređivanja uvjeta poslovanja, odnosa s tijelima državne uprave, sindikatima, radnog i socijalnog, fiskalnog, financijskog, te gospodarskog zakonodavstva, kolektivnog pregovaranja i sklapanja kolektivnih ugovora, radnih sporova, te drugih pitanja važnih za gospodarski i socijalni položaj poslodavaca.  Tijela Udruge su Izvršni odbor, Skupština i Koordinacije:

Koordinacija za duhanske proizvode, Koordinacija za medicinske proizvode , Koordinacija generalnih zastupnika motornih vozila, Koordinacija proizvođača i uvoznika e-uređaja za kućanstvo i ostalu namjenu, Koordinacija veledrogerija.

 

vrh stranice