IZVJEŠĆE O NAPRETKU ZA 2019.

17.10.2019.

Svake godine UN Global Compact detaljno analizira napredak poslovnog sektora u ispunjenju zahtjeva Agende za održivi razvoj 2030. Izvješće o napretku UN Global Compacta za 2019. pruža bitne uvide o tome kako kompanije provode Deset načela UN Global Compacta i poduzimaju mjere za nužne transformacije u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDGs).

Ključni ovogodišnji nalazi:

• Rezultati pokazuju da su Deset načela UN Global Compacta i dalje u visokom postotku, gotovo 90%, sadržana u svim pitanjima temeljnih korporativnih politika.

• U poduzećima 67% ispitanika navelo je da su njihove politike i strategije korporativne odgovornosti razvijene i/ili ocijenjene na razini CEO-a. Polovica ovih tvrtki također provodi obuke za zaposlenike o kritičnim temama održivosti.

• Glavni izazov utvrđen od strane velikih tvrtki je kako integrirati svoje obveze u sve poslovne operacije i kroz dobavljački lanac, posebno one koje obuhvaćaju više različitih područja. Manja se poduzeća u međuvremenu bore s osiguranjem potrebnih financijskih sredstava za postizanje stvarnog učinka.

Za više informacija o tome kako države i tvrtke usvajaju Deset načela UN Global Compacta i Ciljeve održivog razvoja u svoje poslovne strategije i poslovanje – i tako mijenjaju naš svijet na bolje – pročitajte u Izvješću o napretku 2019.

 DOKUMENT

 

 

 

vrh stranice