Hrvatska udruga poslodavaca i Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu potpisali sporazum o suradnji

13.05.2024.

Hrvatska udruga poslodavaca kontinuirano naglašava kako u današnjem okruženju kvaliteta radne snage, dobro poznavanje novih tehnologija, stalna briga o karijeri i sposobnost učenja i stjecanja novih znanja i vještina, kreativnost i inovativnost radne snage, imaju izravan utjecaj na konkurentnost poduzetništva. 

Ovaj sporazum predstavlja korak naprijed u jačanju veza između akademske i poslovne zajednice, stvarajući okruženje u kojem će studenti imati priliku razviti svoje vještine i postati konkurentni na tržištu rada.

 

Usklađenost znanja i vještina mladih s potrebama tržišta rada, s potrebama poduzetnika i poslodavaca, ključni je zahtjev na koji Hrvatska udruga poslodavaca kontinuirano upozorava, istaknula je Irena Weber, glavna direktorica HUP-a.

Dekan izv. prof. dr. sc. tech. Marko Šoštarić istaknuo je kako je suradnja Fakulteta i članova Gospodarskog vijeća od obostrane koristi te da će Fakultet nastaviti aktivno poticati navedenu suradnju s ciljem daljnjeg razvoja prometne struke kao i cjelokupnog razvoja hrvatskog gospodarstva i društva.

vrh stranice