Aktualno

Novi član HUP-a: Hrvatski kišobran d.o.o.

19.04.2023.

Hrvatski kišobran postoji preko 30 godina, a sama proizvodnja kišobrana započela je 2009 na 2010. godinu u suradnji s kaznionicom Lipovica i od tada kontinuirano rastemo, razvijamo se, donosimo inovativne pristupe u proizvodnji i poslovanju, surađujemo sa zajednicom, predstavljamo Hrvatsku u svijetu na najbolji mogući način – kroz kvalitetu, dosljednost, profesionalnost i transparentnost.


Potpisana Bukureštanska deklaracija

05.04.2023.

Preko 80 predstavnika poslodavaca, predstavnika industrijskih udruženja te sindikata u sektoru tekstila, odjeće, obuće I kože okupilo se na međunarodnoj konferenciji 28. i 29. ožujka 2023. u glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu.

Međunarodnu konferenciju organizirali su europski socijalni partneri, u sklopu EU projekta Osiguravanje održive budućnosti u industriji tekstila, odjeće, kože i obuće u jugoistočnoj Europi. Dvogodišnji EU projekt obuhvatio je Bugarsku, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Rumunjsku i Srbiju, zemlje u kojima ovi sektori upošljavaju preko 400.000 radnika.

Fast Fashion is Out Fashion

31.03.2023.

Usvojena Strategija EU-a za održive i kružne tekstilne proizvode

30. ožujka 2023. Europska kemisija je predstavila ciljane sektorske inicijative kako bi se olakšalo širenje održivih proizvoda na cijelom tržištu EU-a. Strategija EU-a za održive i kružne tekstilne proizvode i revizija Uredbe o građevnim proizvodima odnosit će se na dvije prioritetne skupine proizvoda koji imaju znatan utjecaj na okoliš.

Održivi i kružni tekstilni proizvodi

Nakon hrane, stanovanja i mobilnosti, europska potrošnja tekstila ima četvrti najveći učinak na okoliš i klimu. Taj je sektor treći po potrošnji vode i korištenju zemljišta, odnosno peti po uporabi primarnih sirovina.

Strategija EU-a za održive i kružne tekstilne proizvode sadržava viziju i konkretne mjere kako bi do 2030. tekstilni proizvodi koji se stavljaju na tržište EU-a trajali duže, mogli se reciklirati i bili izrađeni u što većoj mjeri od recikliranih vlakana, bez opasnih tvari i uz potpuno poštovanje socijalnih prava i okoliša

Strategija EU-a za održive i kružne tekstilne proizvode bavi se proizvodnjom i potrošnjom tekstila, istodobno prepoznajući važnost tekstilnog sektora. Njime se provode obveze iz europskog zelenog plananovog akcijskog plana za kružno gospodarstvo i industrijske strategije. 

Članica HUP-a tvornica tekstila Trgovišće zbog koronakrize krenula s proizvodnjom pamučnih maski

01.09.2020.

Iako su poznati po vrhunskoj damastnoj posteljini, stolnjacima i ubrusima koji krase luksuzne hotele i renomirane restorane širom svijeta u zemljama poput Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Švicarske, Njemačke, Austrije i Skandinavije, Tvornica tekstila Trgovišće (TTT) se u okolnostima koronakrize odmah prebacila i na proizvodnju pamučnih maski.

HBOR - mjere za ublažavanje posljedica epidemije COVID-19

17.07.2020.

U nastavku se nalazi dopis s informacijama o nizu mjera koje je HBOR uveo za ublažavanje posljedica epidemije COVID-19 na gospodarstvo. Mjere se odnose na odgodu ili reprogram plaćanja postojećih obveza, nove povoljne kredite za likvidnost te mogućnost korištenja osiguranja portfelja kredita za likvidnost odobrenih izvoznicima kojim HBOR preuzima 50% rizika povrata kredita. Poduzetnicima su i dalje na raspolaganju i drugi programi HBOR-a za kreditiranje investicija i obrtnih sredstava koji se odobravaju putem poslovnih banaka ili izravno.

HBOR - MJERE

Hrvatske tvrtke pokrenule proizvodnju tekstilnih maski za pomoć u krizi uslijed pandemije COVID-19

27.03.2020.

Hrvatska tekstilna industrija, kao društveno odgovorna proizvodnja, odlučila je dati svoj obol i pomoći u krizi uzrokovanoj koronavirusnoj bolesti proizvodnjom zaštitnih pamučnih maski. Iako maske od pamuka ne pružaju 100% zaštitu od ove bolesti, ali u svjetlu nedostatka medicinske i zaštitne opreme na tržištu za šire mase, ipak do jedne mjere mogu zaštiti dišne puteve. Pamučne troslojne maske, moguće je koristiti, višekratno. Peru se na 95'C te ih je, kao i druge maske, preporučeno mijenjati svaka 2h te s njima postupati sukladno dosadašnjim uputama epidemiologa. (Odložiti ih u plastičnu vrećicu na posebno mjesto, oprati na 95'C).

Nove investicije tvrtke Bali d.o.o. iz Donje Dubrave

09.12.2019.

Tvrtka Bali d.o.o. hrvatska je modna tvrtka za proizvodnju odjeće osnovana 2001. godine kao malo obiteljsko poduzeće. S godinama marljivog, predanog i napornog rada tvrtka je rasla i razvijala svoju ponudu proizvoda, prateći pritom posljednje standarde kao i modernizaciju proizvodnih procesa, opreme i postrojenja.

Predstavljena nova kolekcija Galko 2019.-2020.

18.10.2019.

U povodu nadolazećih blagdana Galko je predstavio kolekciju modnih i poslovnih torbi te kolekciju kožnih poklona. Pokloni se prema željama klijenata mogu personalizirati.

Kvaliteta, originalan dizajn, ručni rad i tradicija najbolje opisuju proizvode koje Galko razvija već 26 uspješnih godina. Isto toliko godina, Galko je i respektabilan član HUP-a.

vrh stranice
vrh stranice