Aktualno

Konferencija 'Budućnost zdravstva' - Uloga generičke farmaceutske industrije u kreiranju održivog zdravstvenog sustava

27.04.2022.

Američka gospodarska komora u Hrvatskoj organizirala je 26. travanja 2022. konferenciju „Budućnost zdravstva“ koja je za cilj imala razmijeniti mišljenja i najbolje prakse o načinima na koji stvoriti uključiv, održiv i otporan zdravstveni sustav usmjeren na pacijente te iskustva nakon pandemije koronavirusa.

Na konferenciji su sudjelovale dr. sc. Ana Gongola, članica uprave Sandoz d.o.o. te Milka Kosanović, dipl.iur. direktorica odnosa s članstvom HUP-a, uz brojne druge članove HUP-a. 

 

Izabran novi Izvršni odbor HUP – Udruge proizvođača lijekova

16.07.2021.

HUP - Udruga proizvođača lijekova održala je 13. srpnja 2021. izbornu Skupštinu na kojoj je, uz ranije izabranog predsjednika Jerka Jakšića, izabran i novi Izvršni odbor. Članovi Izvršnog odbora su Nikolina Dizdar Čehulić (Pliva Hrvatska d.o.o. Zagreb), Hrvoje Kolarić (Belupo d.d. Koprivnica), Mislav Vučić (Jadran Galenski Laboratorij d.d.), Gordana Hren (Krka farma d.o.o. Jastrebarsko), Andreja Antolić (MIBE Pharmaceutical d.o.o. Zagreb) te Željko Ravlić (UPGL).

Jerko Jakšić iz PharmaS-a novi predsjednik HUP – Udruge proizvođača lijekova

29.12.2020.

Zagreb, 29.12.2020.  —  Na jučerašnjoj izbornoj Skupštini  HUP – Udruge proizvođača lijekova (HUP – ULP) predstavnici članica udruge za novog predsjednika izabrali su Jerka Jakšića, predsjednika Uprave PharmaS-a. Upravljačku funkciju na čelu HUP – UPL novoizabrani predsjednik, na jednogodišnji mandat, preuzima s današnjim danom. Na ovoj poziciji naslijedio je Mihaela Furjana, predsjednika Uprave PLIVA Hrvatska, kojem se članice HUP UPL-a zahvaljuju na doprinosu rada i aktivnosti Udruge.

 

HUP-UPL uputila otvoreno pismo vezano uz donošenje farmaceutske strategije EU

19.11.2020.

Farmaceutska industrija RH okupljena u HUP- Udrugu proizvođača lijekova (HUP-UPL) uputila je poziv svim relevantnim dionicima (hrvatskim zastupnicima u EU Parlamentu, predstavnicima Ministarstva zdravstva te Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku Sabora RH) da učine maksimalne napore i podrže oblikovanje i donošenje robusne farmaceutske strategije Europske unije koja će djelovati u korist pacijenata i zdravstvenih sustava u Europi i Republici Hrvatskoj. Strategijom bi se dodatno osnažila i domaćafarmaceutska industrija, najznačajniji partner hrvatskog zdravstvenog sustava i  najjača proizvođačka industrijska grana Republike Hrvatske.

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca na kongresu FUTUR Z

28.11.2019.

I ove godine Hrvatska udruga poslodavaca bila je jedan od pokrovitelja kongresa „Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015 -2030 Futur Z “ u organizaciji Hrvatskog društva za poslovnu etiku i zdravstvenu ekonomiku Hrvatskog liječničkog zbora  održanog od 22. – 23. 11. 2019. u Opatiji.

 

Neodrživo je da neke bolnice lijekove nisu platile 3 godine

26.01.2018.

Ključni problem je nastavali generiranja dugova i rokova plaćanja u zdravstvu, ali i nedorečen i netransparentan zakonodavni okvir. Marina Pulišić, odnedavno na funkciji predsjednice Vijeća članica HUP-a, u dva je mandata bila pozicionirana kao predsjednica HUP-Udruge proizvođača lijekova (HUP-UPL) i članica je Upravnog odbora JGL-a, treće po veličini domaće farmaceutske kompanije. Zahvaljujući svom bogatom iskustvu rada u farmaceutskoj industriji kao i pozicijama koje aktivno obavlja u HUP-ovim tijelima, dobro je upoznata sa svim detaljima poslovanja farmaceutske industrije Hrvatske, kao i s gospodarskim stanjem te industrije.
vrh stranice
vrh stranice