05.09.2022. Webinar: Uvođenje eura; 10:00

05.09.2022.

Na traženje članova HUP-a sa s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o propisima koje imaju otežanu primjenu u praksi, a osobito kako uskladiti svoje poslovanje s promjenama, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Vision Compliance d.o.o. organizira webinar na temu: „Uvođenje eura“ koji će se održati u ponedjeljak 05. rujna 2022. godine s početkom u 10 sati. Webinar traje do 12 sati.

Predviđeno je da 1.1.2023. godine euro postaje jedina službena valuta u RH, a 5.9. započinje dvojno iskazivanje cijena. Trgovci moraju uz sve iskazane cijene u kunama iskazati i cijenu u eurima, preračunatu prema tečaju službeno objavljenom u Odluci o uvođenju eura.

Cijene treba iskazati uz proizvod ili na prodajnom mjestu, na računu, a treba paralelno i voditi računa o formiranju cijena, pogotovo s obzirom na aktualna poskupljenja te s obzirom na nova pravila o prikazivanju cijena koja se odnose i na Internet trgovinu.

Naime, od 28.5.2022. godine trgovci tijekom tzv. posebnih oblika prodaje (akcija, sezonsko sniženje, drugi popusti i pogodnosti) moraju istaknuti aktualnu (sniženu) cijenu i najnižu cijenu koju je trgovac primjenjivao za isti proizvod tijekom razdoblja od 30 dana prije provođenja tog posebnog oblika prodaje. Pritom se kao najniža cijena uzima ona koja je doista bila najniža, bilo redovna ili neka prethodno snižena. Redovna cijena se može prikazati jedino ako je ujedno i najniža cijena u prethodnih 30 dana.

Potrebno je razmotriti što to znači za prodaju i koje sve iznose treba prikazati s obzirom na cijenu u eurima.

Na webinaru Vam skrećemo pažnju na praktične posljedice i učinke uvođenja eura na poslovanje, a potom dajemo i rješenja za izazove s kojima se susrećete.

Predavači na webinaru su Hana Štrkonjić i Iva Benzon, koje su zasigurno jedne od najiskusnijih pravnica s višegodišnjim iskustvom u radu s inspekcijom, sudovima i sa poduzetnicima, te stručnjake za ovu temu.

Sudjelovanje na webinaru je besplatno za članove HUP-a.

Molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem prijavnice do četvrtka 01. rujna 2022. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice