Zlatna košarica dodjeljena DM-drogerie markt za najboljeg trgovca

03.06.2022.

Zlatna košarica, godišnja nagrada za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje, dodijeljena je u četvrtak 02. lipnja u okviru televizijske svečanosti koja je održana u organizaciji magazina i portala Ja TRGOVAC. Ovu prestižnu nagradu za poslovnu 2021. godinu ponijeli su Kaufland Hrvatska kao društveno odgovorna kompanija godine, Datalab kao tehnološki dobavljač godine, a najbolji proizvod godine, Argetu, ponovno su osmislili stručnjaci Atlantic Droge Kolinske. U oštroj konkurenciji Cromaris je obranio lani osvojenu titulu Proizvođača godine, dok je najbolji mali trgovac Delfin sa zagrebačke Trešnjevke. Glavnu nagradu, Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2021. godini, osvojio je drogerijski lanac DM-drogerie markt.
Sve kategorije nagrada odnosile su se na ostvarenja u poslovnoj 2021. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi razvoju tržišta u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače. 

 

Ove godine pokrovitelj nagrade Tehnološkom dobavljaču godine bila je HUP-Udruga trgovine te je nagradu dobitniku uručio predsjednik HUP-Udruge trgovine g. Martin Evačić koji je na svečanosti izjavio: „Drago mi je što se ove godine Udruge trgovine Hrvatske udruge poslodavaca uključila u dodjelu nagradi i odlučila dati podršku projektu Zlatna košarica koju dodjeljuje časopis Ja trgovac već nekoliko godina zaredom.  Ovim putem ističemo da se putem ovih nagradi komuniciraju najbolji primjeri poslovanja u FMCG sektoru te se ukazuje na prepoznatljivost kvalitetnih tvrtki i proizvoda kojim raspolaže hrvatsko gospodarstvo. Meni je pripala čast da pročitam ime dobitnika nagrade za najboljeg tehnološkog dobavljača godine, a to je tvrtka DATALAB. Čestitam dobitniku nagrade te ovim putem želim im puno uspjeha i dobrih poslovnih rezultata. Hvala svim gledateljima, partnerima i časopisu Ja trgovac na organizaciji.“

 

Najbolje od najboljih u sektorima maloprodaje i industrije robe široke potrošnje odabrao je stručni žiri sastavljen od uglednih stručnjaka, među kojima su predstavnici agencija za istraživanje tržišta NielsenIQ, GfK, Ipsos, Hendal, Focus i Valicon, zatim tvrtki Deloitte i Oikon, Ekonomskog instituta Zagreb, Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, komora, poslovnih udruženja, Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Sindikata trgovine Hrvatske i magazina Ja TRGOVAC. Iz Hrvatske udruge poslodavaca u stručnom žiriju sudjeluje Sanja Smoljak Katić, direktorica HUP-Udruge trgovine.

vrh stranice