VIJESTI

U procesu tranzicije prema održivom razvoju svi smo na istom „brodu“ jer bez suradnje nije moguć napredak

28.09.2022.

U procesu tranzicije prema održivom financiranju i razvoju važno je da smo svi na istom „brodu“, koji je trenutno poljuljan klimatskim promjena, te jedino uz kvalitetnu suradnju svih dionika možemo napredovati. Poručila je to zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke Sandra Švaljek na konferenciji „Održivo financiranje: međusobna očekivanja financijskog i realnog sektora“ koja se održava u organizaciji Hrvatske udruge banaka i EY Hrvatska te uz podršku Hrvatske udruge poslodavaca.

 

GLOBALNA MREŽA ŽENA G100 U HUP-u

24.09.2022.

Hrvatska udruga poslodavaca danas je bila domaćin međunarodne platforme žena G100 - grupe 100 žena globalnih liderica iz 100 različitih sektora, koje svojim djelovanjem snažno utječu na predstavnike javne vlasti i globalne organizacije, a u svrhu stvaranja jednake, progresivne i inkluzivne poslovne kulture za žene diljem svijeta.

Promjene u obrazovanju moraju biti brze i efikasne - o tome ovisi daljnji gospodarski rast i povećanje kvalitete života

20.09.2022.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Gradom Labinom i Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike održala je danas u maloj dvorani Sportskog centra „Franko Mileta“, Labin konferenciju pod nazivom „Kako politikama rada i kontinuiranim ulaganjem u obrazovanje potaknuti gospodarski razvoj.“ Konferenciju je obilježila rasprava o značaju povezivanja obrazovanja i tržišta rada, ulozi poslodavaca u Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, ulozi države u kreiranju mjera i politika rada, aktivnim politikama zapošljavanja te trenutnom stanju na našem tržištu rada.

Partner smo projekta Mali svjetionik

16.09.2022.

Ne postoje veliki i mali poslovi, ali postoje velike priče. Bez odličnih radnika nema ni odličnih poduzeća!

Mali svjetionik osvjetljava inspirativne priče vrijednih hrvatskih radnika već petu godinu i iznimno nam je drago što imamo priliku biti podrška projektu kao Partner.

EKONOMSKI PREGLED - RUJAN 2022.

16.09.2022.

Hrvatsko gospodarstvo još uvijek odolijeva negativnim globalnim ekonomskim trendovima, iako je neizvjesnost oko ekonomskih kretanja u nastavku godine sve izraženija. Nakon visoke stope rasta zabilježene u prva dva tromjesečja, gospodarski uspjeh se, prije svega pod utjecajem odličnih turističkih rezultata, očekuje i u trećem tromjesečju. Ipak, cjenovni pritisci ne popuštaju te će biti potrebna prilagodba poslovanja u svim segmentima gospodarstva u nadolazećem razdoblju ukoliko se želi izbjeći pad ekonomske aktivnosti i posljedična recesija. Vladin paket mjera za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata je dobrodošla pomoć, iako u ovom trenutku nedostatna za mnoge dijelove gospodarstva.

Vladin paket mjera pomaže gospodarstvu i osigurava stabilnost

08.09.2022.

  •          Vlada je pravovremenom reakcijom osigurala stabilnost za domaće gospodarstvo
  •  Uvaženi su prijedlozi HUP-a da se mjerama obuhvate sva poduzeća neovisno o njihovoj djelatnosti i veličini, ali i daljnje porezno rasterećenje rada
  • Nastavljamo razgovarati o mjeri ograničavanja cijena određenih prehrambenih proizvoda i pratiti njezin utjecaj na poslovne subjekte

 

Hrvatska udruga poslodavaca pozdravlja Vladin paket mjera za pomoć građanima i gospodarstvu. Energetska kriza pogađa sve gospodarske subjekte, bez obzira na njihovu djelatnost i veličinu i zato je iznimno važno što je Vlada RH uvažila prijedloge Hrvatske udruge poslodavaca i mjerama pomoći obuhvatila sve poduzetnike. 

 

Otvorene su prijave za osmo hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine

08.09.2022.

Ulazak u eurozonu otvara razdoblje prosperiteta domaćih poduzetnika, tek je jedan od zaključaka panela Što ulazak u eurozonu donosi hrvatskim poduzetnicima? Rasprava se održala u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, a odgovorila je na ključna pitanja ususret uvođenja eura. U sklopu panela otvorene su i prijave za osmo hrvatsko izdanje EY Poduzetnika godine, renomiranog programa koji nagrađuje najuspješnije poduzetnike. Poduzetnici, kao i oni koji žele nominirati uspješne poduzetnike, svoje prijave i prijedloge mogu dostaviti putem službene web stranice tvrtke EY (eoy.ey.com), a prijave su otvorene do kraja studenog.

I ovogodišnje izdanje programa EY Poduzetnik godine održava se pod generalnim sponzorstvom Erste banke, sponzorstvom Interkapitala i Wiener osiguranja, te pod pokroviteljstvom AmCham-a, HAMAG-BICRO-a i Hrvatske udruge poslodavaca. 

vrh stranice
vrh stranice