Vijesti

Uspješna digitalna transformacija moguća je i u Hrvatskoj

16.01.2020.

Njuškalo, Poliklinika Bagatin i Tokić Autodijelovi samo su neke od hrvatskih tvrtki koje su prepoznale prilike i prednosti digitalne transformacije

Jedna od neizostavnih tema današnjice je digitalna transformacija koja obuhvaća uporabu digitalnih tehnologija i promjenu modela poslovanja te u potpunosti mijenja naše gospodarstvo. Procjena je da će se vrijednost digitalne ekonomije u Hrvatskoj do 2025. godine povećati četiri puta. U Hrvatskoj se digitalna transformacija uglavnom provodi parcijalno što znači da tvrtke uvode nove tehnologije, ali ne mijenjaju svoje poslovne modele u skladu s njima. No, bez obzira na to ipak postoje hrvatske tvrtke koje su uspješno provele digitalnu transformaciju i u posljednje vrijeme ih je sve više, od malih do velikih poduzeća.

Hrvatska udruga poslodavaca ugostila njemačku poslodavačku udrugu BDA

18.12.2019.

S obzirom na predstojeće predsjedanje Hrvatske Vijećem EU, predstavnici Konfederacije njemačkih poslodavačkih udruga - BDA, Peter Clever, član izvršnog odbora, Renate Hornung Draus, generalna direktorica i Hanna Schoels, savjetnica u odjelu za europske i međunarodne poslove, posjetili su 17. prosinca HUP, gdje su ih primili g. Bernard Jakelić, zamjenik glavnog direktora, Milica Jovanović, direktorica za radne odnose i ljudske potencijale i Biserka Sladović, savjetnica za politike EU i međunarodne odnose.

 

Otvoren novi natječaj za ulazak u HUP-ovu Bazu poslovnih žena

18.12.2019.

Hrvatska udruga poslodavaca poziva poslovne žene da se prijave na 4. krug natječaja za Bazu poslovnih žena Hrvatske koji je otvoren od 18. prosinca 2019. do 31 siječnja 2020. godine. Baza poslovnih žena inicijativa je HUP-a i Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske koja okuplja poslovne žene, sposobne i kvalificirane u svakom trenutku preuzeti neku od upravljačkih pozicija u kompanijama.  Baza žena uključuje javne, osobne profile žena poduzetnica ili žena koje se već nalaze na upravljačkim pozicijama u tvrtkama te onih koje su stekle dovoljno znanja i iskustva da mogu takve pozicije preuzeti po prvi put.

Baza danas ima više od 100 članica - uspješnih žena poduzetnica i predsjednica, odnosno, članica Uprava društava.

Kandidatkinje trebaju zadovoljavati propisane kriterije, a prijave se vrše putem obrasca za prijavu uz priložen životopis i šalju se na e-mail adresu menadzerice@hup.hr.

Nakon zaprimanja prijava, Odbor će odlučiti o kandidatkinjama koje su zadovoljile kriterije i tako će Baza dobiti svoje nove članice. Odbor za izbor članica u Bazu žena čine: Gordana Deranja, Višnja Ljubičić, Ivana Gažić, Davor Majetić i Ivica Mudrinić.

Novi član HUP-a: Jelić konzalting d.o.o.

17.12.2019.

Jelić konzalting d.o.o. je tvrtka specijalizirana za poslovno savjetovanje u području strateškog upravljanja, razvoja i provedbe projekata financiranih bespovratnim sredstvima i financijskim instrumentima EU, organizacijskog poslovanja te financijskog upravljanja za privatni i javni sektor. Više od 215 zadovoljnih klijenata jamstvo su da kroz profesionalni pristup u radu razvijamo odnos ispunjen međusobnim povjerenjem i zadovoljstvom. Našim klijentima pružamo usluge poštujući visoke standarde kvalitete te smo do sada zajednički realizirali projekte u vrijednosti od 1 milijarde kuna.

 

U HUP-u osnovana Koordinacija proizvođača, prerađivača i distributera kave

17.12.2019.

Zagreb, 17.12.2019. – U HUP-u je osnovana Koordinacija proizvođača, prerađivača i distributera kave kao dio jedne od HUP-ovih najjačih granskih udruga - HUP-ove Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede. Za predsjednika Koordinacije izabran je Josip Budimir, savjetnik Uprave Francka d.d, a za dopredsjednika Laurentiu Dimitriu, generalni direktor Nestlé za Hrvatsku, BiH i Sloveniju. Koordinacija je osnovana s ciljem stvaranja snažnije suradnje s relevantnim institucijama i daljnjeg unapređenja i podizanja kvalitete poslovanja industrije proizvodnje, distribucije i prerade kave.

Zašto je važno čuvati poslovne tajne?

16.12.2019.

Zagreb, 16.12.2019. - Danas je u HUP-u održan seminar na temu zaštite poslovne tajne, a predavanje je održala Marija Bošković Batarelo, osnivačica Parser compliance d.o.o., pravnica koja je diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirala na smjeru Prava i tehnologija na Sveučilištu u Tilburgu u Nizozemskoj, s temom iz područja zaštite osobnih podataka i nove Opće uredbe o zaštiti podataka (GDPR).

Održana treća radionica Tri koraka do izvješća o održivosti

16.12.2019.

U petak, 13. prosinca, u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održana je i treća, posljednja ove godine, radionica o nefinancijskom izvještavanju i izvješću o održivosti. Radionice su namjenjene članovima HUP-a a organizira ih Global Compact Hrvatska pri HUP-u u suradnji s Institutom za društveno odgovorno poslovanje. Cilj ovih radionica je približiti članicama HUP-a GRI smjernice za nefinancijsko izvještavanje te kako integrirati ciljeve održivog razvoja u korporativno poslovanje i proces izvještavanja.

Latvijska udruga poslodavaca u studijskom posjetu HUP-u

12.12.2019.

Predstavnici Latvijske udruge poslodavaca (LDDK) bili su u studijskom posjetu HUP-u u Zagrebu 9.-10 prosinca 2019. godine kako bi međusobno razmijenili iskustava u sektorskim kolektivnim pregovorima. Razgovaralo se na temu socijalnog dijaloga i uloge krovnih udruga poslodavaca u aktualnim gospodarskim kretanjima. Odljev radnika u razvijenije zemlje EU jednako je izražen u Latviji kao i u Hrvatskoj te su poslodavci suočeni s istim izazovima uslijed nedostatka radnika.

Ocjena tri godine Vlade RH iz perspektive poslodavaca 10/2016 - 11/2019: Dvojka - ocjena s kojom se može proći, ali ne i stvarno napredovati

10.12.2019.

Zagreb, 10. prosinca 2019. - Hrvatska udruga poslodavaca priredila je tradicionalni blagdanski domjenak na kojem se okupilo petstotinjak uzvanika, gospodarstvenika, Vlade i medija. Na radnom dijelu susreta predstavljena je ocjena mjera Vlade RH za rasterećenje gospodarstva u tri godine mandata te rezultati istraživanja o poslovnim očekivanjima članova Hrvatske udruge poslodavaca za 2020. godinu.

vrh stranice
vrh stranice