VIJESTI

Dobri interpersonalni odnosi su jedan od najjačih resursa za suočavanje s izazovima - poruka je s edukacije „Stres i psihodinamika poslovnih odnosa“

31.01.2023.

U Hrvatskoj udruzi poslodavca održana edukacija s temom „Stres i psihodinamika poslovnih odnosa“ koja za koju se prijavilo više od 100 sudionika. Edukaciju su održali Prof. dr. sc. Darko Marčinko, dr. med., specijalist psihijatrije, Doc. dr. sc. Maja Bajs Janović, dr. med., specijalist psihijatrije, Maja Šeparović Lisak, dr. med, specijalist psihijatar,Prim. dr. sc. Vedran Bilić, dr. med., specijalist psihijatar.

GDPR konferencijom „Službenik za zaštitu podataka – posao budućnosti“ obilježen Europski dan za zaštitu osobnih podataka

30.01.2023.

Uoči Europskog dana zaštite osobnih podataka, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i IAPP KnowledgeNet chapter Hrvatska  27. siječnja u hotelu Westin organizirala je GDPR konferenciju Službenik za zaštitu podataka – posao budućnosti“, koju je posvetila ključnim osobama u sustavu zaštite osobnih podataka – službenicima za zaštitu podataka.

Osobama s invaliditetom trenutačno nedostupno 630 pomagala sa liste HZZO-a, bez korekcije cijena broj nedostupnih pomagala će svakog dana rasti

18.01.2023.

Zbog nerealnog i kontinuiranog smanjivanja cijena medicinskih pomagala od strane Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), u Hrvatskoj je trenutačno nedostupno više od 630 medicinskih pomagala s liste HZZO-a te proizvođači i distributeri i dalje svakog dana šalju svoje liste proizvoda koje zbog administrativno određenih nerealno niskih cijena više neće biti dostupne u okviru HZZO-a.

Ogroman interes za radionicu o Zakonu o radu, više od 500 poduzetnika najviše zanima rad na daljinu

12.01.2023.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s Ministarstvom rada, obitelji i socijalne politike za svoje je članice organizirala radionicu o izmjenama i dopunama Zakona o radu koji je stupio je na snagu s prvim danom godine. O tome da je ZOR ključan dokument za poslodavce svjedoči i ogroman interes za radionicu pa tako da je na radionici bilo prisutno fizički i putem online platforme više od 500 sudionika .

Apel HUP - Koordinacije željezničkog prometa: zahtijevamo od države jednak pristup prema svim dionicima na tržištu

30.12.2022.

Koordinacija željezničkih prijevoznika pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca, izražava nezadovoljstvo zbog kontinuiranog zanemarivanja privatnih željezničkih prijevoznika od strane resornog ministarstva.

Nezadovoljstvo je kulminiralo donošenjem Odluke Vlade RH na sjednici 22.12.2022. o prihvaćanju nagodbe između RH i željezničkog prijevoznika HŽ Cargo d.o.o. u državnom vlasništvu, a koja je donesena na prijedlog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. 

HUP Poslovna očekivanja za 2023. godinu

30.12.2022.

🔵Hrvatska u novoj poslovnoj godini ulazi u eurozonu i Schengen što nam otvara vrata za još jači gospodarski rast stoga s optimizmom gledamo u budućnost! 🌟

✔️Želimo bolje i jače gospodarstvo, rast konkurentnosti i društvo koje njeguje uspjeh. 

🌟Tome se nadamo u 2023. godini.🌟

🔊Poslušajte želje članova HUP-a:

VIDEO 

vrh stranice
vrh stranice