Vijesti

Ministar Pavić predstavio mirovinsku reformu poduzetnicima

16.11.2018.


Zagreb, 15. studenog 2018. – Danas je održan Radni ručak HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika  s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem na temu mirovinske reforme. Najavljena mirovinska reforma u posljednje vrijeme jedna je od najintrigantnijih tema za naše društvo, a rezultati mirovinske reforme će dugoročno odrediti socijalne i gospodarske odnose u našoj zemlji. Sadašnji mirovinski sustav duži niz godina nije održiv: omjer radnika i umirovljenika je gotovo 1:1, a 60% radno sposobnih osoba je zaposleno, tek oko 20% današnjih umirovljenika ima odrađen pun radni staž, dok je oko 30% umirovljenika radilo 15 godina ili manje i danas imaju najniže mirovine. 

O budućnosti razvoja energetskog sektora ovisi održivost i stabilni razvoj cjelokupnog gospodarstva

14.11.2018.

13.11.2018. Zagreb – Danas je u prostorijama HUP-a predstavljena tzv. „Zelena knjiga“ – skup analitičkih podloga za izradu Strategije energetskog razvoja RH do 2030. s pogledom do 2050. Zelena knjiga obuhvaća analitičke podloge u segmentima: sigurnosti opskrbe, energetske učinkovitosti, tržišta energije i cijena, integracije u jedinstveno tržište Europske unije, energetske tehnologije, obnovljivih izvora energije, zaštite okoliša, prometa i dr. sa scenarijima razvoja za izradu Strategije. 

Elektrotehničkoj školi iz Splita uručena nagrada HUP-a za projekt „Peak“

13.11.2018.

13. studenoga 2018., u prostorijama Elektrotehničke škole Split, svečano je dodijeljena nagrada Hrvatske udruge poslodavaca  „Poduzetnici budućnosti“ projektnom timu Elektrotehničke škole za projekt Peak.  Nakon kraćeg obraćanja ravnatelja škole Igora Radanovića, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split Vesna Ivić-Šimetin  ukratko je okupljenim učenicima predstavila projekt Poduzetnici budućnosti

Digitalna garaža: Interaktivno predavanje na temu Google Adsa u HUP-u

13.11.2018.

13.11.2018. – Danas je u HUP-u u suradnji s Google Hrvatska i Algebrom održana jedna u nizu radionica za članove HUP-a na temu Google Adsa – digitalnih alata oglašavanja koje mogu koristiti sve tvrtke i pojedinci za bolje pozicioniranje svojih proizvoda i usluga na webu. Google Adwords alati pomažu prilikom privlačenja novih posjetitelja na web lokaciju, povećanja online prodaje, ostvarenja više dolazaka na razne evente i prilikom dosezanja prave publike za određeni proizvod.

Mladen Falamić uručio priznanja učenicima Srednje škole Marka Marulića u Slatini za pobjedu na natječaju HUP-a Poduzetnici budućnosti

12.11.2018.

7.11.2018. Slatina – Danas su u prostorijama Srednje škole Marka Marulića Slatina uručena priznanja učenicima i mentorima koji su na HUP natječaju „Poduzetnici budućnosti“ osvojili nagradu za svoj projekt „Čokolada s pismom“.
 
Priznanja je učenicima uručio Mladen Falamić, direktor tvrtke ProtectPharma i član Izvršnog odbora HUP- Udruge prehrambene industrije i poljoprivrede te izjavio: „Biti poduzetnik u Hrvatskoj je izazovno, no ujedno i lijepo jer nam daje priliku da realiziramo svoje ideje i snove te da radimo ono što uistinu želimo. Treba smoći snage prebroditi prepreke jer poduzetništvo je jedina budućnost bilo koje zemlje i nema ozbiljnijeg gospodarskog napretka bez zdrave poduzetničke klime."
 
vrh stranice
vrh stranice