VIJESTI

Kvalitetnim regulatornim okvirom do smanjenja ilegalne potrošnje duhanskih proizvoda

03.05.2022.

Hrvatska udruga poslodavaca u suradnji s agencijom Ipsos predstavila je treće po redu rezultate opsežnog istraživanja tržišta duhanskih proizvoda. Glavni cilj istraživanja je utvrditi veličinu tržišta neoporezovanih duhanskih proizvoda i što preciznije i potpunije procjene utjecaja neoporezovanih duhanskih proizvoda na hrvatsko tržište. Istraživanje je provedeno u razdoblju prosinac 2021. i siječanj 2022. na reprezentativnom uzorku od 1.243  kućanstava na ukupno 3.062 ispitanika u dobi od 19+ godina.

Sastanak predsjednika HUP-a Furjana i Perssona, predsjednika Švedske poslovne organizacije

03.05.2022.

U sklopu redovitih konzultacija i razmjene mišljenja o međunarodnim aspektima rada poslodavačkih organizacije, 2. svibnja održan je video-sastanak između predsjednika Švedske poslovne organizacije (https://www.svensktnaringsliv.se/)  g. Frederika Perssona i predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca, g. Mihaela Furjana. Na dnevnom redu bile su aktualne teme od obostranog interesa: stanje socijalnog dijaloga u obje zemlje, posljedice rata u Ukrajini na rast cijena energenata i rast inflacije u EU, nestašice i rast cijena pojedinih proizvoda te njihov utjecaj na europsku industrijsku proizvodnju.

Na konferenciji UNICEF-a i HUP-a „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“ predstavljeni rezultati provedenog istraživanja

26.04.2022.

UNICEF Hrvatska i Hrvatska udruga poslodavaca, nositelj inicijative UN Global Compact u Hrvatskoj, organizirali su konferenciju „Poslovanje po mjeri djece i obitelji“ na kojoj su okupili dionike državnih tijela i poslovnog sektora kako bi raspravili o prednostima poslovnih praksi poslodavaca u Hrvatskoj koje omogućuju bolju usklađenost obiteljskog i poslovnog života, ali i izazovima i prilikama za napredak. Panelisti na konferenciji složni su u tome da poslovanje po mjeri obitelji ima značajne koristi kako za poslovni sektor, tako i za samo društvo.
vrh stranice
vrh stranice