Vijesti

Predstavnici HUP-a u New Yorku na godišnjem sastanku UN Global Compacta

22.07.2019.

Predstavnici Global Compact mreže Hrvatska koju vodi Hrvatska udruga poslodavaca prisustvovali su godišnjem sastanku UN Global Compacta (Annual Local Network Forum, ALNF) koje se u tjednu od 15. do 18. srpnja 2019. održao u New Yorku usporedno s Političkim forumom na visokoj razini (High-Level Political Forum), najvišem godišnjem sastanku Ujedinjenih Naroda o ciljevima održivog razvoja i Agende 2030.

Veledrogerije prisiljene na limitiranu isporuku lijekova i podizanje tužbi prema bolnicama

12.07.2019.

Zagreb, 12. srpnja 2019. – Ni nakon nedavnog sastanka u Vladi s premijerom Plenkovićem i ministrima Kujundžićem i Marićem, kao ni nakon prethodno poslanih brojnih službenih dopisa i javno upućenih apela za pronalaženje rješenja za nagomilane dugove bolnica prema veledrogerijama, pomaka i dalje nema i dug se nastavlja gomilati. Zbog toga su veledrogerije prinuđene započeti sa selektivnom obustavom, odnosno, limitiranom isporukom lijekova i medicinskih proizvoda kao i podizanjem tužbi protiv pojedinih bolnica, objavljeno je na današnjoj je konferenciji za medije HUP - Koordinacija veledrogerija. Radi se o bolnicama s najstarijim dugovanjima - onima čiji rokovi plaćanja prelaze 1000 dana: OB Dubrovnik, OB Sisak i OB Vinkovci.

Usvojen Nacrt prijedlog novog Ovršnog zakona - poslodavci više nisu tijela u postupku koja provode ovrhu

11.07.2019.

Na današnjoj 166. sjednica Vlade Republike Hrvatske usvojen je Nacrt prijedloga Ovršnog zakona. Napominjemo kako je riječ o prvom čitanju te HUP ostaje i dalje uključen u radnu skupinu sve do stupanja zakona na snagu. Navedeno znači da ćemo se imati prilike očitovati i na konačnu verziju zakona.

Dostavljamo prezentaciju najvažnijih izmjena koju je pripremilo Ministarstvo pravosuđa.

HUP- Udruga informatičke i komunikacijske aktivnosti predstavila 5 malih mjera poreznog rasterećenja za 16.000 novih radnih mjesta do 2025.

10.07.2019.

Zagreb, 10. srpnja - HUP - Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti predstavila je danas ICT analizu sektora za 2018. godinu i ponovila zahtjeve prema Vladi Republike Hrvatske „5 malih mjera“ za zadržavanje digitalnih profesionalaca te strateški, snažniji razvoj sektora. S obzirom na trenutni rast ICT sektora te predviđanja do 2025. godine, ocjena Udruge je da nedostatak konkretnih mjera stimuliranja radnika u ICT sektoru i strateškog pristupa cijelom sektoru, može dovesti do ozbiljnog manjka radne snage, pritiska na neto plaće i smanjenja konkurentnosti jedne od najrazvijenijih hrvatskih industrija.

Inicijativa "Branding Hrvatske" predstavljena u HUP-u

18.06.2019.

Danas je u prostorijama HUP-a održana prezentacija namijenjena članovima Vijeća članova HUP-a na temu brendiranja Hrvatske tj. stvaranja prepoznatljivog nacionalnog brenda što je zadatak radne skupine koja djeluje pod stručnim vodstvom profesorice Dubravke Sinčić Ćorić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu te koja je osnovana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gđe. Kolinde Grabar Kitarović.

Dodijeljene Predsjedničke i SMART nagrade

17.06.2019.

Predsjedničke nagrade i SMART nagrade kojima se promovira kultura vrhunskih postignuća i korporativne vrijednosti INA Grupe, danas su dodijeljene radnicima na svečanosti koja se održala u središnjem poslovnom objektu.

Sastanak Europske investicijske banke s članicama HUP-a

13.06.2019.

Zagreb, 12.6.2019. – Danas je u prostorijama HUP-a Anton Kovačev, voditelj Ureda Europske investicijske banke u Hrvatskoj održao sastanak sa članicama HUP-a na temu mogućnosti financiranja i pružanja stručne pomoći kvalitetnim i održivim projektima. EIB želi snažnije podržati investicije poduzetnika u prioritetnim područjima: malo i srednje poduzetništvo, infrastruktura, okoliš i pronalazaštvo (R&D i inovacije). 

Dan poduzetnika 2019. - Bez produktivnosti i inovacija nema konkurentnosti ni dugoročnog rasta kompanija

10.06.2019.

Zagreb, 10. lipnja 2019. godine – Na HUP-ovom Danu poduzetnika u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin okupilo se i ove godine više od 600 poduzetnika i poslodavaca, predstavnika gospodarske zajednice te ostalih uzvanika iz političkog i javnog života zemlje. Središnja tema ovogodišnjeg Dana poduzetnika naziva „Hrvatska-država inovacije ili improvizacije?“ bile su inovacije i kreativnost u poslovanju koje otvaraju mogućnost za podizanje produktivnosti i rasta kompanija.

vrh stranice
vrh stranice