VIJESTI

Održana sjednica IO HUP Podružnica Rijeka

Na početku sjednici je direktor ureda Nenad Seifert podnio izvješće o radu za prethodno razdoblje kojega su članovi IO jednoglasno usvojili. Raspravljalo se i planu i programu rada do kraja godine kojeg su članovi također usvojili jednoglasno, te su iskazali zadovoljstvo radom ureda u pogledu svih aktivnosti.

Svako porezno rasterećenje je korak u dobrom smjeru; važno je osigurati porezno rasterećenje primanja visokokvalificiranih stručnjaka

-        I dalje ostaje neizvjesnost oko poteza jedinica lokalne samouprave

Svako porezno rasterećenje je korak u dobrom smjeru. HUP očekuje da će se ovom prvom koraku pridružiti svojim potezima i jedinice lokalne samouprave. Prijedlog Vlade će rezultirati povećanjem plaća zaposlenicima s najnižim primanjima što HUP pozdravlja.  

 

DAN PODUZETNIKA 2023.

🔵⚪️Održan je Dan poduzetnika.🔵⚪️

🔹Dan u kojem slavimo inovativnost, hrabrost, sposobnost, kreativnost i odvažnost ljudi svakodnevno preuzimaju rizik i marljivo rade kako bi svoju ideju pretočili u uspješan posao, investicije, zapošljavanje i napredak cijelog našeg društva.🔹

Hrvatska postaje primjer u suzbijanju ilegalne potrošnja duhanskih proizvoda, najveći izazov je rezani duhan

Ukupna potrošnja neoporezovanih duhanskih proizvoda je u Hrvatskoj i dalje, zahvaljujući kvalitetnom radu državnih institucija na čelu s Ministarstvom financija i Carinskom upravom te Ministarstvom unutarnjih poslova, u padu, no i dalje je primjetan značajan udio potrošnje neoporezovanog rezanog duhana kojeg koristi čak 67 posto korisnika rezanog duhana u Hrvatskoj, istaknuto je na prezentaciji četvrtog po redu opsežnog istraživanja tržišta duhanskih proizvoda koje Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) provodi s agencijom Ipsos.

 

HUP - Udruga profesionalaca za fondove EU izdala Preporuke za unapređenje sustava: Jedino partnerskim dijalogom ostvarit ćemo transparentniju, bržu i jednostavniju provedbu

Zagreb, 9. svibnja 2023. - Povodom dana Europe, HUP - Udruga profesionalaca za fondove EU održala je konferenciju na temu izazova i prilika novog višegodišnjeg financijskog razdoblja. Na samoj konferenciju, izdane su Preporuke zaunapređenje sustava EU fondova, koje se tiču razvoja i provedbe natječaja za bespovratna sredstva, provedbe projekata te revizije i financijskih korekcija.

Obilježavanje Praznika rada

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan i Irena Weber, glavna direktorica HUP-a sudjelovali su na proslavi Praznika rada koju je organizirao Savez samostalnih sindikata Hrvatske. 

S pozornice Tvornice kulture Irena Weber pozvala je na zajedničku borbu poslodavaca i sindikata za produktivnije tržište i veće plaće zaposlenicima u cilju ostvarenja uspješne i bogate Hrvatske zadovoljnih zaposlenika, jakog gospodarstva i funkcionalne i moderne države.

Građevinarstvo je motor razvoja gospodarstva

U organizaciji HUP Udruge poslodavaca graditeljstva u Velom Lošinju održano je Savjetovanje građevinara Hrvatske, koje je okupilo predstavnike svih najznačajnijih aktera u građevinskom sektoru. Sudionike savjetovanja pozdravili su državna tajnica Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Dunja Magaš, savjetnik ministra Tonči Glavinić, Dražen Opalić, ravnatelj Uprave za rad i zaštitu na radu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te niz predstavnika državne komisije, nadležnih komora i obrazovnih institucija.

Godišnja konferencija AZTN-a: “Aktualnosti u radu AZTN-a"

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je u prostorima Hrvatske udruga poslodavaca održala godišnju konferenciju  pod nazivom “Aktualnosti u radu AZTN-a“. Konferencija se kroz dva panela bavila s obje nadležnosti AZTN-a – zaštitom tržišnog natjecanja (nagodbama u kartelima kao novim instrumentom) i suzbijanjem nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom (provedbena praksa od početka primjene propisa do danas).

 

vrh stranice
vrh stranice