Vijesti

Održana sjednica HUP- Koordinacije tvrtki za zaštitu na radu

19.09.2019.

Zagreb, 18.9.2019. – Danas je u prostorijama HUP-a održana sjednica HUP- Koordinacije tvrtki zaštite na radu na kojoj se razgovaralo o prijedlozima rješenja za probleme u korištenju novog Informatičkog sustava zaštite na radu (ISZNR) kojeg je pokrenulo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava. 

Novi član HUP-a: STA putovanja

19.09.2019.

STA putovanja putnička je agencija koja posluje od 1998. godine, a od nedavno je dio grupe Nomago d.o.o. koja ima preko 1000 zaposlenika, više od 600 putničkih autobusa te nudi punu uslugu putovanja i mobilnosti. Cijeli asortiman STA putovanja od 11.11.2019. će biti poznat pod imenom Nomago Travel, no iako mijenjamo imidž, strast za putovanjima još uvijek je tu. I dalje ćemo brinuti o najpovoljnijim avio kartama, uslugama smještaja, rent-a-cara, transfera i ostalih oblika prijevoza, ljetnim kampovima za djecu te općenito o organizaciji svih vrsta putovanja, individualnih, grupnih i poslovnih kao i organizaciji team buildinga za tvrtke.     

Otvoren natječaj za EY Poduzetnik godine - prijave do 8. studenoga 2019.

19.09.2019.

HUP je i ove godine pokrovitelj svjetskog programa nagrađivanja najuspješnijih poduzetnika, EY Poduzetnik godine, koji je službeno krenuo u svoje šesto hrvatsko izdanje. Pozivamo sve poduzetnice i poduzetnike da se prijave putem web stranice tvrtke EY Hrvatska (www.ey.com/hr/eoy). Prijave traju do 8. studenoga 2019. godine, a osim osobne prijave kandidata, za nagradu je također moguće predložiti uspješne poduzetnice i poduzetnike.

Pobjednici HUP natječaja Poduzetnici budućnosti posebni gosti konferencije Poduzetnički mindset

18.09.2019.

U Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu 12. rujna održana je konferencija Poduzetnički mindset kojoj je HUP bio partner, a u organizaciji časopisa Poduzetnik i u suradnji s tvrtkom EY. Na konferenciji se okupilo više od 300 poduzetnika, poslodavaca i  studenata, a moto je bio „Učinimo poduzetnike liderima društva“. Posebno mjesto na konferenciji imali su pobjednički timovi HUP-ovog natječaja „Poduzetnici budućnosti“ kojima su osigurana počasna mjesta u prvom redu dvorane te kojima su se obraćali govornici s pozornice, naglašavajući da su mladi ljudi budućnost zemlje i svijetla strana poslovne zajednice. Poznati poduzetnici dijelili su svoje inspirativne priče na konferenciji, a posebnu su pažnju dobili Poduzetnici budućnosti kada su tijekom trajanja konferencije bili zamoljeni da ustanu te im je ostatak dvorane zapljeskao i odao priznanje njihovom uspjehu.

Raste broj članica HUP-ove inicijative 30%

13.09.2019.

Inicijativi 30% pristupilo je 16 novih tvrtki potvrdivši spremnost da aktivno rade na osiguravanju jednakih prilika za žene i muškarce i na upravljačkim pozicijama.

Inicijativi su se ovom prilikom priključili tiskani mediji, radio i sve nacionalne televizije u Hrvatskoj

Iako raste svijest o važnosti i korisnosti veće uključenosti žena njihova zastupljenost u upravama i nadzornim odborima raste vrlo sporo, a među vodećim tvrtkama sa Zagrebačke burze je drugu godinu za redom u padu i iznosi svega 14,5%.

 

Zagreb, 13. rujna 2019. – Danas je u HUP-u još šesnaest vodećih tvrtki i medijskih kuća pristupilo HUP-ovoj Inicijativi 30%, a posebna gošća događanja bila je predsjednica Uprave Jimmy CHOO za Sjevernu i južnu Ameriku i Kanadu, Tanya Golesic.

Novi član HUP-a: Aero Print

10.09.2019.

 Aero Print - Tvrtka je za izradu marketinških materijala. Pružaju usluge tiska i kompletne izrade svih vrsta ambalaže i marketinških materijala te opreme za promidžbu na prodajnim mjestima. Također u ponudi imaju poslovne poklone i ostali promotivni materijal. Potpuna ponuda na jednom mjestu je zaokružena i sa grafičkom pripremom te savjetovanjem o optimizaciji sredstva za marketinške materijale.

Potrebna su nam ulaganja u smjeru održivosti ukoliko želimo vidjeti stvarne promjene

10.09.2019.

Zagreb, 10. rujna 2019. – Danas je u HUP-u Paul Afshar, svjetski priznati stručnjak u području komunikacija, održao predavanje na temu važnosti razvijanja brenda u smjeru stvaranja veće svrhovitosti kompanija te uloge održivog poslovanja u tom procesu. Započeo je predavanje izjavom “CSR je placebo dizajniran da se dobro osjećamo.” te nastavio objašnjavajući zašto je potrebno poduzeti neke stvarne korake u smjeru razvoja održivog poslovanja kompanija, a ne samo stvarati pozitivan dojam bez vidljive promjene ponašanja i djelovanja. Iduće su generacije one koje će donijeti velike promjene, kaže Afshar, jer milenijalci traže dosljednost i stalo im je do toga kakav otisak kompanija za koju rade ostavlja na okoliš i zajednicu te kako će to koristiti budućim generacijama. 

Održana radionica HDTP-a i HUP-a: “Izazovi otvaranja tržišta zemaljskih usluga na zračnim lukama u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj”

09.09.2019.

U Zagrebu je 6. rujna 2019., u organizaciji Hrvatskog društva za transportno pravo u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), održana radionica na temu „Izazovi otvaranja tržišta zemaljskih usluga na zračnim lukama u Europskoj uniji i Republici Hrvatskoj”. Na radionici su sudjelovali predstavnici triju najvećih zračnih luka u RH (Zagreb, Split i Dubrovnik), koncesionara Međunarodne zračne luke Zagreb, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo i predstavnici akademske zajednice.

Mjere pripravnosti za slučaj Brexita bez dogovora: Konačni poziv Komisije svim građanima i poduzećima u EU-u da se pripreme za povlačenje Ujedinjene Kraljevine 31. listopada 2019.

05.09.2019.

Do povlačenja Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije 31. listopada 2019. ostalo je još osam tjedana te je Komisija jučer (4.rujna 2019.) u svojoj šestoj Komunikaciji o pripravnosti za Brexit ponovno pozvala sve dionike u EU-27 da se pripreme za izlazak bez dogovora. Zbog nesigurnosti koja je i dalje prisutna u Ujedinjenoj Kraljevini u pogledu ratifikacije Sporazuma o povlačenju, koji je s Vladom Ujedinjene Kraljevine dogovoren u studenome 2018., te ukupne domaće političke situacije, izlazak bez dogovora 1. studenoga 2019. i dalje je moguć, iako nepoželjan ishod.

vrh stranice
vrh stranice