Vijesti

Novi član HUP-a: Fine'sa Grupa d.o.o.

20.04.2018.

Fine'sa Grupa d.o.o. je društvo za menadžment financija, investicija, nekretnina i ekoenergije, strukturiranje ulaganja te za održavanje i uvećanje vrijednosti osobnih i poslovnih projekata. U sklopu konzaltinga pomaže tvrtkama u svim fazama poslovanja, od razvoja ideje do financiranja i realizacije, uključujući financijsko i poslovno planiranje i restrukturiranje, kontroling, upravljanje novčanim tokom, administrativnu i računovodstvenu podršku kao i pribavljanje garancija i svih vrsta financiranja. U okviru EU fondova društvo je s 11 konzultanata najaktivnije u ishođenju bespovratnih sredstava kroz natječaje iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Višegodišnjim uspješnim radom stvoren je portfelj od preko 300 zadovoljnih korisnika različitih organizacijskih oblika, veličina i djelatnosti.

‘Poduzetnička odiseja, brodolomi, avanture i pustolovine jednog CEO-a’

20.04.2018.

Zagreb, 18.4.2018. – U HUP-u je danas održano drugo u ciklusu predavanja ‘Educiraj se ili nestani’ pod nazivom: ‘Poduzetnička odiseja, brodolomi, avanture i pustolovine jednog CEO-a’ kojeg je vodio Ognjen Bagatin, ravnatelj Poliklinike Bagatin te na kojem je iznio osobna iskustva i izazove s kojima se suočio na svom dosadašnjem poslovnom putu. Istaknuo je sve ono što razlikuje uspješnog i neuspješnog poduzetnika, a jedan od glavnih motiva u postizanju uspjeha je nikada ne odustati i držati se zacrtanog cilja. Sve uspješne organizacije prate ova načela uspjeha te su društveno odgovorne u svom poslovanju.

Potrebno je dodatno razvijati svijest o uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada

17.04.2018.

Zagreb, 17.4.2018. - Danas je u prostorijama HUP-a održana konferencija o uključivanju osoba s invaliditetom na tržište rada koju su zajednički organizirali Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD). Cilj konferencije bio je informirati i potaknuti poslodavce na uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada te pokazati kako i poslodavci i osobe s invaliditetom prosperiraju od zajedničke suradnje.

Educiraj se ili nestani: Kako psihologiju očaja pretvoriti u psihologiju preuzimanja odgovornosti?

12.04.2018.

Zagreb, 11.4.2018. – Danas je u HUP-u održan prvi u ciklusu seminara 'Educiraj se ili nestani!', a vodio ga je Matej Sakoman, magistar i profesor psihologije, Akademija Bagatin. Tema seminara bio je zaokret društva iz negativne psihologije očaja u pozitivnu psihologiju preuzimanja odgovornosti koja se javlja kao odgovor na društvene izazove i probleme. Poduzetnik je, istaknuo je prof. Sakoman, upravo taj nositelj novih vrijednosti, lider i onaj koji će inspirirati druge na unošenje dobrih i kvalitetnih promjena u svoj život, a samim time i u poslovanje poduzeća. 

Održana sjednica Izvršnog odbora Udruge nautičkog sektora

12.04.2018.

Povišene takse za nautičare štete hrvatskom turizmu

Na sajmu Croatia Boat Show održana je sjednica Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca Udruge nautičkog sektora na kojoj se raspravljalo o donošenju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, o povećanju boravišne pristojbe za nautičare i rezultatima sastanka s predstavnicima ministarstva turizma te o inicijativi za smanjenje PDV-a kod kupnje plovila na leasing.

Novi član HUP-a: TIKO PRO d.o.o.

11.04.2018.

TIKO PRO d.o.o. je afirmirano i uspješno poduzeće za savjetovanje koje pomaže različitim poduzećima i organizacijama u prikupljanju bespovratnih i povratnih sredstava iz EU fondova. Projektima se pridružuje već u samom početku te zajedno s klijentima pronalazi siguran put do realizacije osmišljenih projektnih ideja.

Tiko Pro d.o.o. uspješno posluje na području Hrvatske, Slovenije i Austrije. Kvalitetno poslovanje tvrtke potvrđuje i uspješnost prijavljenih projekata - pozitivno je ocijenjeno preko 90% prijava klijenata tvrtke na području Hrvatske i Slovenije, dok direktne prijave u Bruxelles bilježe uspješnost preko 40%, što je izuzetno visoko s obzirom na prosječan postotak od 5% na razini EU.

Online istraživanje Europske komisije o programu Carina 2020

10.04.2018.

Glavna uprava DG TAXUD Europske komisije pokrenula je kratko online istraživanje kako bi se dobila stajališta poslovnog sektora o programu Carina 2020, koji je pokrenut kako bi se poboljšala carinska suradnja među državama članicama i stvorili digitalni alati za omogućavanje poslovanja poduzeća s carinskim vlastima.

Istraživanje je dostupno na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/CustomsBusinessSurvey

Novi član HUP-a: IMPULS Savjetovanje d.o.o.

10.04.2018.

Konzultantska tvrtka IMPULS Savjetovanje nastala je 2016. godine kao rezultat višegodišnjeg iskustva svojih osnivača u javnom, privatnom i akademskom sektoru. Osnivači su prepoznati stručnjaci koji su tijekom svojih poslovnih karijera stjecali znanje i iskustvo radeći u bankama, privatnim tvrtkama, konzultantskim kućama, znanstvenim institucijama i fakultetima te javnoj upravi. Sinergijom različitih ekspertiza i znanja, klijentima pružaju podršku i poticaj za nova ulaganja i rast.

vrh stranice
vrh stranice