VIJESTI

Projekt DEVOTE: Kako kvalitetno zakonski regulirati rad na daljinu na dobrobit radnika i poslodavaca? (Rijeka, 22.10.2021.)

22.10.2021.

Danas održani okrugli stol u Rijeci na temu budućnosti rada na daljinu treći je u nizu događaja kojima poslodavci i predstavnici sindikata svojim iskustvima žele proaktivno doprinijeti izmjenama zakonskih odredbi o radu na daljinu. U svrhu reguliranja rada na daljinu, Republika Hrvatska ima obvezu uskladiti svoje zakonodavstvo, uključujući Zakon o radu, s direktivama Europske unije iz 2019. godine, najkasnije do početka kolovoza 2022.

Održana radionica „Uključivanje obnovljivih goriva u EU klimatske politike“

12.10.2021.

U petak, 8. listopada koalicija dvanaest europskih udruga iz sektora mobilnosti, energetike i inženjerstva održala je radionicu kako bi potaknula raspravu o doprinosu održivih goriva na putu prema klimatskoj neutralnosti te okolišnim, industrijskim i društvenim prednostima njihovog korištenja, kao i preprekama i rješenjima u okviru politika. Uz stručnjake koji su održali prezentacije, na radionici su sudjelovali predstavnici nacionalnih poslodavačkih udruga te službenici država članica EU. Na poziv HUP- Udruge energetike odazvali su se predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Energetskog instituta Hrvoje Požar.

Zajedničko stajalište europske industrije o Uredbi o strojnim proizvodima

07.10.2021.

Uredba o strojnim proizvodima je nesumnjivo jedan od najvažnijih propisa za europsku prerađivačku industriju. Zadnjih tridesetak godina Uredba je uspješno osiguravala najvišu razinu sigurnosti strojnih uređaja u svijetu, podržavala zajedničko tržište i konkurentnost EU te omogućavala industriji da inovira i razvija se. U skladu s dosadašnjom praksom, važno je da budući zakonodavni okvir Uredbe zadrži tu ravnotežu između sigurnosti i inovacija te da bude dosljedna- kako za proizvođače, tako i za korisnike. 

vrh stranice
vrh stranice