Vijesti

HUP-Udruga novinskih izdavača: Tražimo hitne zakonske promjene

07.01.2019.

Zagreb, 7. siječnja 2019. - HUP- Udruga novinskih izdavača ovim putem izražava svoju duboku zabrinutost zbog recentnog niza presuda koje su protiv više tiskanih i elektronskih medija pred hrvatskim sudovima donesene u parnicama za obeštećenje zbog nanesenih duševnih boli. Presude smatramo pravno neutemeljenima, odnosno, donesene temeljem preširokog arbitrarnog tumačenja postojećih propisa, te u krajnjem smislu i nepravednima.

U HUP-u osnovana Nacionalna koalicija za digitalne vještine i radna mjesta

19.12.2018.

Zagreb, 19.12.2018. Danas je u HUP-u održano svečano potpisivanje memoranduma o osnivanju Nacionalne koalicije za digitalne vještine i radna mjesta. Memorandum o pristupanju Nacionalnoj koaliciji potpisale su članice HUP-ICT Udruge, predstavnici Vlade RH, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Događanju su nazočili Bernard Gršić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnoga društva koji je danas došao u funkciji posebnog izaslanika predsjednika Vlade RH te pomoćnica ministra rada i mirovinskoga sustava, Marija Knežević i pomoćnica ministrice obrazovanja, Lidija Kralj.

HUP dostavio MRMS-u očitovanje na prijedlog ovogodišnje kvote za zapošljavanje stranaca za 2019. godinu

17.12.2018.

Zagreb, 17.12.2018. Hrvatska udruga poslodavaca dostavila je danas očitovanje Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava na prijedlog ovogodišnje kvote za zapošljavanje stranaca za 2019. godinu. HUP je pozdravio činjenicu da je predloženim brojem radnih dozvola ministarstvo prepoznalo jedan od gorućih problema poduzetnika i izašlo u susret potrebama poslodavaca za radnom snagom.

Heineken Hrvatska veliki je ovogodišnji pobjednik HUP DOP nagrade

14.12.2018.

Zagreb, 14.12.2018. – Danas je u Kristalnoj dvorani hotela Westin održana svečana dodjela nagrada Hrvatske udruge poslodavaca tvrtkama za društveno odgovorno poslovanje (HUP DOP). Dodijeljeno je ukupno osam nagrada u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki te u četiri područja: briga za okoliš, briga za zaposlenike, briga za zajednicu te promicanje društveno odgovornog poslovanja unutar dobavljačkog lanca tvrtke. Tvrtka Heineken Hrvatska osvojila je Veliku nagradu HUP-a, a uručili su je Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske i Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca. Na svečanoj dodjeli sudjelovali su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić i  ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat koji su, uz predstavnike HUP-a, također dodijelili nagrade dobitnicima.

Održana radionica u prostorijama HUP-a: Rad u skučenim prostorima i mjere zaštite na radu

13.12.2018.

U okviru edukativnog programa „Zaštiti se znanjem!“, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Zavod za unapređivanje zaštite na radu organizirao je radionicu na temu „Izvođenje radova u skučenim prostorima i mjere zaštite na radu“, na kojoj su sudjelovali brojni stručnjaci odgovorni za sigurnost i zaštitu zdravlja na radu iz više djelatnosti i stručnjaci koji u djelokrugu rada obavljaju i/ili organiziraju poslove u skučenim i ograničenim prostorima.

Google garaža: Radionica na temu SEO optimizacije za tražilice i pisanja za web

13.12.2018.

12.12.2018. – Danas je u HUP-u u suradnji s Google Hrvatska i Algebrom održana još jedna u nizu radionica za članove HUP-a na temu SEO optimizacije – pravilnog pisanja za web i optimizacije teksta za tražilice. Optimizacija za tražilice možda zvuči složeno, ali je nužna da bi se postigli optimalni rezultati. Na radionici su uzvanici mogli naučiti kako napraviti prilagodljivi plan za SEO, prepoznati najučinkovitije ključne riječi i koji alati mogu pomoći u mjerenju onoga što je važno. Pravilna optimizacija web-stranica znači da više korisnika može brže pronaći određeni sadržaj te tako generirati i veći broj posjeta na samom webu.

vrh stranice
vrh stranice