Veliki interes članova za radionicu o izmjenama i dopunama Zakona o radu u Osijeku

26.01.2023.

U Osijeku 26. siječnja 2023. godine održana je radionica „Izmjene i dopune Zakona o radu” u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda Osijek u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Zbog velikog interesa članova (oko 140 članova) radionica je održana na Pravnom fakultetu Osijek.

Uvodnu riječ održali su Josipa Klišanin, načelnica Sektora za rad u Upravi za rad i zaštitu na radu (MROSP), te Admira Ribičić, direktorica odjela za zakonodavstvo i pravne poslove HUP-a i Tunjica Petrašević, dekan Pravnog fakulteta Osijek.

Nakon prezentacije „Izmjene i dopune Zakona o radu“ koju je održala Josipa Klišanin, uslijedila su brojna pitanja sudionika, na kojoj su odrgovarali uz predstavnike ministarstva (Josipa Klišanin i Tomislav Bitunjac) i predstavnici HUP-a (Admira Ribičić i Dario Ćorić). Najčešća pitanja odnosila su se na: ugovor o radu na određenu vrijeme i njihovu uzastopnost, dodatni rad, radno vrijeme, rad na izdvojenom mjestu rada, rad na daljinu, sezonski rad, plaća i druga aktualna pitanja.

vrh stranice