Webinar: Potrošači - reklamacije, jamstvo i jednostrani raskid

19.01.2023.

Na traženje članova HUP-a sa s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o propisima koje imaju otežanu primjenu u praksi, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Vision Compliance d.o.o. organizirao je webinar na temu: „Potrošači - reklamacije, jamstvo i jednostrani raskid“ koji se održao 19. siječnja 2023. godine.

U radu s ljudima, posebice kod rješavanja reklamacija, čovjek može vidjeti i doživjeti svašta. Upoznati smo s izazovima s kojima se trgovci susreću u svakodnevnoj komunikaciji sa svojim potrošačima.  U 2022. godini na snagu su stupila nova pravila koja se odnose na reklamacije, o čemu su polaznici mogli saznati na webinaru.

Polaznici su prošli najčešće situacije iz reklamacija, očitovanja na reklamacije, kao i dani savjeti kako postupati u slučaju inspekcijskog nadzora, sve s obzirom na nova pravila i posljednja iskustva iz prakse.

Prošlasu se pitanja o jamstvu (što ste dužni, a u kojem slučaju ne morate odgovarati), tzv. jednostranom raskidu (kako postupati kad se kupac predomisli o online kupnji) i drugim aktualnim izazovima trgovaca.

Teme koje su se obradile na webinaru:

             na koje sve načine morate omogućiti podnošenje prigovora potrošačima prema novim pravilima;

             kako ispravno odgovoriti na prigovor potrošača prema novim pravilima;

             primjeri prigovora potrošača i odgovora za potrošača;

             kada trebate odbiti prigovor potrošača;

             kada možete izbjeći povrat novca;

             izazovi kod predomišljanja u online kupnji;

             pravila i izazovi kod umanjenja vrijednosti proizvoda kod jednostranog raskida;

             savjeti kod inspekcijskog nadzora i primjeri iz prakse.

Sve to i još puno korisnih praktičnih informacija polaznici su mogli saznati na webinaru, koja je održala Hana Štrkonjić, zasigurno jedna od najiskusnijih pravnica s višegodišnjim iskustvom u radu s inspekcijom, sudovima i sa poduzetnicima

I ovaj webinar je održan u okviru PUMA programa u Osječko-baranjskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od petnaest godina.

vrh stranice