VAŽNO! Pomoć u proizvodnji respiratora!

09.04.2020.

Sveučilište u Aalborgu u Danskoj, jedno od vodećih svjetskih tehničkih sveučilišta, razvilo je dizajn za respiratore u nuždi koji se može izraditi od relativno jednostavnih komponenti, uglavnom standardnih industrijskih dijelova i koji nisu konkurencija proizvođačima respiratora. Namijenjen je upotrebi kao dodatak postojećim respiratorima kada oni nisu dostupni.

Tim koji stoji iza projekta svoju ekspertizu sada besplatno stavlja na raspolaganje. Dizajn se, prema potrebi, može koristiti izravno ili kao inspiracija za razvoj vlastitih.

Pandemijski ventilator AAU zakonski je odobren za uporabu u Danskoj u trenutnoj kriznoj situaciji, u skladu s dokumentacijom o odobrenju koju je isporučio VENT-20-004-DOC Regulatorna dispenzija, Rev. 001. 

AAU surađuje s nekim danskim proizvodnim tvrtkama za proizvodnju određenog broja ventilatora za danske bolnice, ali nemaju sposobnost suradnje s tvrtkama izvan Danske. Stoga su zatražili od DI-a (danske poslodavačke udruge, op.a.) da razmijeni informacije na međunarodnoj razini kako bi tehnologija mogla postati korisna za širu zajednicu. 

Na ovoj web stranici dostupne su sve informacije o ventilatoru za nuždu: https://github.com/CoRescue  

Kasnije ovog mjeseca web stranica će dobiti profesionalniji dizajn, no tim smatra da je ključno učiniti dizajn dostupnim što je brže moguće.

vrh stranice
vrh stranice