Uručena priznanja učenicima Ekonomske škole Pule za osvojenih 5.000 kuna na HUP natječaju Poduzetnici budućnosti

02.03.2020.

Pula, 2. ožujka 2020. – U prostorima Ekonomske škole Pula uručena su prošli tjedan priznanja učenicima Ekonomske škole Pula za osvojenih 5.000 kn na HUP-ovom natječaju Poduzetnici budućnosti. Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavca, uručila je priznanja srednjoškolskom timu projekt „Kompa i kompić”.

Projekt „Kompa i kompić“ Ekonomske škole Pula jedan je od 25 odabranih projekata u sklopu natječaja „Poduzetnici budućnosti“ Hrvatske udruge poslodavaca, a škola je nagrađena donacijom od 5.000 kuna. U projektu su sudjelovali maturanti 4.razreda  Ena Habenšus i Katarina Grcić, s mentoricom gđa. Slavica Lončarić.

Projekt se prvenstveno odnosi na edukaciju učenika nižih razreda osnovne škole o potrebi informatičke pismenosti s naglaskom na opasnosti od interneta i vremenu koje provode za računalom. Činjenica je da učenici sve više vremena provode za računalom igrajući razne igrice, što često prerasta u ovisnost. Djecu je potrebno upozoriti kako internet donosi i mnoge opasnosti, kao što su: krađa identiteta, krađa novca, nasilje (prijeteće poruke, vrijeđanje, širenje neistine).

Natječaj „Poduzetnici budućnosti“ namijenjen je timovima svih srednjih škola Republike Hrvatske, nagrađuje se svake godine 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna, a Hrvatska udruga poslodavaca provodi ga u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

vrh stranice