Upriličeno svečano predstavljanje globalnih dobitnika priznanja UN Global Compact 2019 SDG Pioneers

24.09.2019.

Povodom svečanog predstavljanja globalnih dobitnika priznanja UN Global Compact 2019 SDG Pioneers, koje je održano jučer, 23. rujna 2019, u središtu Ujedinjenih Naroda u New Yorku, Hrvatska udruga poslodavaca s ponosom predstavlja dobitnika lokalnog priznanja 2019 SDG Pioneer Croatia, Ivana Marasovića, Vodećeg specijalista za razvoj karijere i talenata, INA Industrija nafte.

 

 

Svake godine UN Global Compact dodjeljuje priznanje SDG Pioneers grupi poslovnih lidera koji svojim radom doprinose ciljevima održivog razvoja i mobiliziraju tvrtke da budu snaga za dobro i nositelji rješenja za globalne izazove. Prvi put ove godine, lokalne su mreže UN Global Compacta, pa tako i Hrvatska udruga poslodavaca kao nositelj UN-ove inicijative u Hrvatskoj, birale svog predstavnika koji se dalje natjecao u globalnom krugu. Kako bi pružili glas mladima u izgradnji održive budućnosti, ovogodišnji je SDG Pioneers natječaj bio usmjeren na mlade profesionalce u dobi od 35 godina ili manje, koji su ostvarili značajan pozitivan utjecaj na ciljeve održivog razvoja i pritom doprinijeli uspjehu tvrtki u kojima rade. U tom je procesu Global Compact Hrvatska pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca priznanje 2019 SDG Pioneer Croatia dodijelila Ivanu Marasoviću iz Ine. Video možete pogledati na linku: HUP SDG PIONEER CROATIA

UN Global Compact i Global Compact Hrvatska

Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih Naroda, UN Global Compact surađuje s tvrtkama diljem svijeta kako bi uskladile svoje djelovanje i strategije s deset univerzalnih načela u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact usmjerava i podržava poslovnu zajednicu u promicanju ciljeva i vrijednosti UN-a kroz odgovorne korporativne prakse. S oko 13.000 članova u više od 160 zemalja i 70 lokalnih mreža, to je najveća inicijativa za korporativnu održivost u svijetu.

Hrvatska udruga poslodavaca nositelj je inicijative Ujedinjenih naroda za održivi razvoj i korporativnu održivost u Hrvatskoj. Upravljajući mrežom Global Compact Hrvatska i radeći na jačanju napretka poslovnog sektora u ispunjenju Agende 2030, Hrvatska udruga poslodavaca potiče poslovni sektor na snažniju provedbu ciljeva održivog razvoja u svojim poslovnim strategijama i aktivnostima. Sukladno tome, Global Compact Hrvatska je započela s grupnim treninzima za članove HUP-a radeći tako s članicama na boljem razumijevanju ciljeva i načina na koji su međusobno povezani, te pružajući im alate za integriranje ciljeva održivog razvoja u poslovne strategije i nefinancijsko izvještavanje. S članovima UN Global Compacta HUP provodi interne treninge u svrhu usklađivanja poslovnih ciljeva tvrtke članice s ciljevima održivog razvoja.

vrh stranice