U Osijeku obilježen Europski tjedan novca

25.03.2024.

Dana 25. ožujka 2024. godine u suradnji Ekonomskog fakulteta u Osijeku i HUP Regionalnog ureda Osijek, održano je obilježavanje Europskog tjedna novca. Ovom obilježavanju prisustvovali su stručnjaci Hrvatske narodne banke s područja ekonomije i supervizorskog prava, studenti i predstavnici EFOS-a, poslodavci te predstavnici HAMAG BICRO-a.

Uvodno su održana tri predavanja:

„Paneuropska osobna mirovinska štednja“ – Pejo Bosnić, dobitnik glavne nagrade HANFE na natječaju za najbolje znanstvene i stručne radove u 2023.g.

„ Virtualne valute – prolazan trend ili budućnost novca?“ – Ivana Parać, direktorica Direkcije za financjskoi supervizorsko pravo u Hrvatskoj narodnoj banci.

„ Inflacija - kretanja i izazovi“ - Marko Luketina, savjetnik u Direkciji za ekononske analize u Hrvatskoj narodnj banci.

Nakon predavanja, održana je dinamična panel rasprava koja je spojila znanost i realni sektor.  Panelisti su bili: prof.dr.sc. Đula Borozan, predsjednica katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju, EFOS, Snježana Biloš, direktorica OTOS d.o.o., Antonio Škorić, projekt manager za strategiju i investicije, Saponia d.d. te Ivica Sabo, HAMAG BICRO Osijek. Raspravu je moderirao prof.dr.sc. Domagoj Sajter, Katedra za financije i računovodtvo, EFOS.

vrh stranice