Tim Gospodarske škole Varaždin nagrađen na natječaju HUP-a “Poduzetnici budućnosti”

20.02.2020.

Varaždin 20.2.2020.- Danas je  Hrvatska udruga poslodavaca dodjelila priznanja učenicima Gospodarske škole Varaždin za projekt "BIS - Biljni informacijski senzor" koji je jedan od 25 nagrađenih projektnih ideja u sklopu natječaja "Poduzetnici budućnosti".

Natječaj “Poduzetnici budućnosti” namijenjen je timovima svih srednjih škola u Hrvatskoj, a njime se svake godine nagrađuje 25 najboljih projekata s ukupnim nagradnim fondom od 250.000 kuna. U HUP-u se nadaju kako će ovo biti pozitivan poticaj mladima da za vrijeme svog obrazovanja rade na inovacijama.

 

Projekt BIS - Biljni informacijski senzor koji su osmislili učenici Gospodarske škole Varaždin jedan je od 25 odabranih projekata u okviru natječaja “Poduzetnici budućnosti” kojeg provodi Hrvatska udruga poslodavaca. Škola je nagrađena donacijom od 5.000 kuna, a uspješnim učenicima priznanja je dodijelila uspješna poduzetnica i članica Izvršnog odbora HUP Regionalnog ureda Varaždin Bernarda Cecelja, koja je prisutne učenike motivirala da krenu putem inovacija i poduzetništva. BIS je senzor koji se koristi u poljoprivredi, a prepoznaje biljne viruse, bakterije i gljivice. "Svi se snovi mogu ostvariti samo treba ustrajati i razmišljati inovativno i kreativno", kazala je Bernarda Cecelja pristutnima. 

Direktorica HUP Regionalnog ureda Varaždin Sanja Ostroški kazala je kako je ovo druga godina projekta, te da se očekuje otvaranja novog kruga natječaja „Poduzetnici budućnosti" sredinom ožujka ove godine. Pozvani su svi zainteresirani učenici i njihovi mentori da se prijave sa svojim inovativnim projektima. U dvije godine trajanja natječaja HUP je zaprimio više od 300 prijava kreativnih projekata učenika srednjih škola diljem Hrvatske.
vrh stranice