Radni odnosi - najčešća pitanja i pogreške iz prakse

17.01.2020.

Varaždin 17.1.2020.  Danas je na inicijativu HR kuba HUP Varaždin održan seminar koji je u središte postavio najčešća pitanja no i pogreške prilikom uspostavljanja radnog odnosa, tijekom trajanja i prilikom prestanka radnog odnosa. Odvjetnica Maja Šutalo održala je seminar i predstavila kako je potrebno voditi računa o nizu pitanja o kojima, s jedne strane, ovisi zakonitost postupanja poslodavca u okviru radnog odnosa, a s druge strane, osiguravanje uvjeta i atmosfere rada koji ga čine poželjnim poslodavcem i u kojima radnici zbilja ostvaruju svoja prava. Na radionici se razgovaralo o najčešćim pitanjima i nedoumicama koja poslodavci imaju u praksi, posebno stavljajući naglasak na aktualne zakonodavne teme iz radnih odnosa. 

 

U kratkom se pregledu osvrnulo se i na zaštitu osobnih podataka i naglasilo na posebnu pozornost prema toj temi kako smo tek jedna od 4 zemlje EU u kojoj još nije izrečena upravna novčana kazna, a donedavno je donesen i novi Nacrta prijedloga kriterija za obročnu otplatu upravne novčane kazne AZOP.

Informiralo se i o potrebi reguliranja internog postupka povodom prijave nepravilnosti (zaštita "zviždača") i koja znanja i vještine treba imati povjerljiva osoba.
vrh stranice