Renato Radić iz Prima grupe novi je predsjednik HUP- Udruge drvne i papirne industrije

23.03.2017.

Na sjednici Skupštine HUP Udruge drvne i papirne industrije, održane dana 23. ožujka 2017. za novog predsjednika je izabran Renato Radić, vlasnik Prima grupe. 
Radić je u svom Planu rada za 2017. između ostalog istaknuo: "Glavni izazov za rad Udruge je kako do kraja 2020. godine postići bitno povećanje konkurentnosti drvno-prerađivačke industrije. Prijedlog Strategije razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja u bitnom će odrediti sudbinu drvne industrije tokom ove i sljedećih godina, a cilj Udruge je aktivno sudjelovati i u izradi zakonodavne regulative. Sirovinsko pitanje je za sektor vrlo važno, no nikako to ne može biti naše jedino pitanje i jedini interes. Moramo poći od toga da nema dugoročne stabilnosti i razvoja bez potpune usmjerenosti na izazove tržišta i potrebe kupaca. Kako je naš ukupan izvoz 1,1 milijarda eura, očito je kolike su mogućnosti. Zbog visokovrijedne sirovine koju imamo, naš cilj trebaju biti proizvodi visoke dodane vrijednosti, više kvalitete i cijene, te kupci višeg i visokog standarda.

Nadležnim državnim tijelima želimo biti ozbiljan partner, koji predlaže rješenja. Od njih očekujemo i tražimo, da donose promišljene strategije i provedbene odluke na dobrobit hrvatskih građana i hrvatskih drvo-prerađivačkih tvrtki.
U sektoru postoji dovoljan broj tvrtki i pojedinaca koji mogu biti pokretači razvoja, koji mogu visoko postaviti ciljeve, te znaju kako ih ostvariti. Sigurno je da tržišnog prostora ima za sve, sirovine ima dovoljno za sve postojeće proizvodnje, te za razvoj. Potrebna su jasna, stručna i poštena pravila koja određuje državna strategija, a koja vrijede za sve jednako."
vrh stranice